Päämainos

Postin Smartpost laajenee rajusti

22.09.2017
Teksti Esko Lukkari

Posti toivoo saavansa uuteen kuluttajien kotipalveluita ja erilaisia tavarahankintoja helpottavaan Smartpost.fi-palveluun mukaan jo satoja pk-yrityksiä ensi vuoden aikana.

Kuluttajille tarjotaan mahdollisuutta hankkia kotiin erilaisia arkea helpottavia palveluita ja tuotteita Smartpostin tai postin valtakunnallisen postipakettipalvelun kautta.

Postin mukaan maailmalta ei löydy vastaavanlaista palvelumuotoa.

Smartpost.fi-palvelun kautta voi lähettää esimerkiksi kenkänsä suutariin korjattavaksi, hankkia kodin remonttitarvikkeita, lainata kirjoja tai lähettää vaikkapa kännykkänsä näytön vaihtoon. Postin kanssa sopimuksen tehnyt yritys tuottaa palvelun tai lähettää sen Postin kautta kuluttajalle.

”Nyt Smartposteja on 500, mutta ensi vuoden aikana niiden määrä noussee jo 1 500:aan, koska monet suuret rakennusliikkeet muun muassa YIT, Skanska, SRV ja Hartela ottavat niiden sijoittamisen mukaan uudistuotantoonsa”, sanoo Postin pakettiliiketoiminnasta vastaava johtaja Toni Laaksonen.

Posti toivoo, että erilaisten ruokatuotteiden tilaukset yleistyvät uuden palvelun kautta. Asiakas voi tilata esimerkiksi lämmitettävän aterian Smartpostiin.

Postilla on tässä vaiheessa käytössä palvelun niin sanottu beeta-versio. Mukana on jo nyt kymmenen erilaista palveluyritystä ja neuvottelut ovat käynnissä kymmenien uusien yritysten kanssa. Ensi vuonna yrityksiä uskotaan olevan mukana jo satoja.

 ”Ensi vuoden alkupuolella tuomme markkinoille Smartpost.fi-palvelun älykkäämmän version. Siinä kuluttaja voi kirjautua palvelun käyttäjäksi ja voimme tarjota myös kanta-asiakasohjelmia”, Laaksonen sanoo.

Paikallisesti toimivat yritykset voivat Smartpostin avulla laajentaa liiketoimintansa valtakuunnalliseksi. Joensuussa asuva asiakas voi käyttää helsinkiläistä suutaria.

Postin sopimusasiakkaina olevat yritykset voivat julkaista palvelunsa myyntitiedot Postin verkkokauppapalvelussa ja laittaa ne tilattaviksi maksua vastaan. Posti markkinoi verkkopalvelua sekä tarjoaa tietojärjestelmäpalvelua ja kuljetuspalveluita. Yritykset maksavat Postille kuukausimaksua sekä transaktiomaksua Smartpost.fi-palvelussa myydyistä tuotteista.

Smartpostiin voi tilata kaikkien Postia logistiikan yhteystyökumppanina käyttävien verkkokauppojen tuotteita.

JAA