Päämainos

Roclalle automaatioalan osaamiskeskus Suomeen

Teksti Esko Lukkari

Mitsubishi Groupiin kuuluva kotimainen Rocla Oy perustaa Järvenpäähän varastologistiikan automaatiojärjestelmien osaamiskeskusta. Uudella osaamiskeskuksella Rocla haluaa vahvistaa automaatiojärjestelmien kehitystyötään.

Rocla on tänä vuonna rekrytoi  30 uutta työntekijää ja muun muassa viisi ohjelmointiasiantuntijaa. Ohjelmistoasiantuntijoita yhtiö aikoo palkata vielä lisääkin. 

”Automaatiojärjestelmissä Roclalla on globaali tuotekehitysvastuu Mitsubishissa ja sähkö- ja vastapainotrukeissa Euroopan markkinoita koskeva tuotekehitysvastuu”, sanoo markkinointi- ja viestintäpäällikkö Terhi Räsänen Osto&Logistiikka-lehdelle.  

Uudella osaamiskeskuksella Rocla haluaa vahvistaa automaatiojärjestelmien kehitystä. 

Roclan automaatiojärjestelmien myynti on jopa kaksinkertaistunut tänä vuonna. Hyvin vetää myös täysautomaattisten 24/7-trukkien myynti. 

”Vienti sekä Pohjois-Amerikkaan että Eurooppaan sujuu nyt hyvin. Euroopassa etenkin Saksa, Ranska ja Italia vetävät hyvin, mutta myös Suomen myynti on kasvussa”, Räsänen sanoo. 

Rocla työllistää Suomessa reilut 400 henkeä. Rocla Oy:n liikevaihto oli viime vuonna noin 90 miljoonaa euroa. Yhtiön liikevaihto putosi vielä viime vuonna. Trukkialalla viime vuodet ovat olleet vaikeita, koska teollisuus ei ole investoinut ja ulkomaanakaupan kasvu on ollut hidasta.  

JAA

LUETUIMMAT

Artikkelin nostokuva
Artikkelin nostokuva
Artikkelin nostokuva