Päämainos

Seitsemän sairaanhoitopiiriä teki puitesopimuksen älylääkekaapeista

06.11.2017
Teksti Marika Javanainen

Terveysteknologiayritys NewIcon Oy ja Istekki Oy ovat solmineet kuuden vuoden puitesopimuksen eMED Icon -älylääkekaapeista.

ICT-palveluita asiakasomistajilleen tuottava Istekki on kilpailuttanut älylääkekaappihankinnan ja toimittaa uutta teknologiaa kuukausimaksullisena palveluna. Istekin tarjoaman palvelun ansiosta organisaatioiden ei tarvitse investoida laitteisiin itse, mikä helpottaa terveysteknologian käyttöönottoa sairaaloissa ja terveyskeskuksissa.

”Asiakasomistajamme säästävät resurssejaan ja vähintään puoli vuotta työaikaa siinä, että olemme tehneet vaativan kilpailutuksen heidän puolestaan. Kaikilla omistajillamme oli mahdollisuus osallistua vaatimusmäärittelyyn”, kuvailee Istekin kehittämispäällikkö Harri Kumpulainen.

Sopimuksen piirissä ovat Istekin asiakasomistajat: seitsemän sairaanhoitopiiriä, neljä kaupunkia, yksitoista kuntaa ja yksi kuntayhtymä. Puitesopimus vauhdittaa lääkehuollon automatisointia sairaaloissa ja terveyskeskuksissa. Ensimmäisenä liikkeellä on Pirkanmaan sairaanhoitopiiri, joka hankkii kuusi älylääkekaappia Tampereen yliopistolliseen sairaalaan.

NewIcon odottaa, että puitesopimus tuo tilauksia useiden miljoonien eurojen edestä. Puitesopimus avaa ovet terveyskeskuksiin, kun tähän mennessä NewIcon on toimittanut älylääkekaappeja vain sairaaloihin. Esimerkiksi Kuopion yliopistollisessa sairaalassa on ollut 64 älylääkekaappia jo vuodesta 2015 saakka. 

”Sopimus tuo meidät lähemmäs perusterveydenhuoltoa. Sopimuksen avulla yliopisto- ja keskussairaaloiden lisäksi myös kunnilla ja kuntayhtymillä on mahdollisuus hankkia älylääkekaappeja. Älylääkekaapit tuovat selkeitä säästöjä lääkehuollon prosessin eri vaiheisiin ja parantavat potilasturvallisuutta”, kertoo NewIconin avainasiakaspäällikkö Lauri Rissanen.

Lääkehuoltoa automatisoidaan potilasturvallisuuden lisäksi lääkkeiden saatavuuden parantamiseksi. Automaatiolla haetaan lääkehuoltoon myös kustannussäästöjä, joita syntyy esimerkiksi, kun lääkehävikki vähenee.

JAA

LUETUIMMAT
Artikkelin nostokuva
Artikkelin nostokuva
Artikkelin nostokuva
Artikkelin nostokuva