Päämainos

Tulli uudistaa verkkopalveluita

16.11.2017
Teksti Esko Lukkari

Tullin uusi EU-jäsenmaiden välisen kaupan Intrastat-ilmoituspalvelu on otettu käyttöön lokakuun lopussa. Palvelu hyödyntää uusinta teknologiaa ja palvelumuotoilua.

Tullin palvelut voidaan jatkossa integroida Kansallisen palveluväylän kehittyviin palveluihin. Tätä kautta palvelut integroituvat myös muihin Suomi.fi-viranomaispalveluihin.

Yritykset voivat antaa tilastoilmoituksensa nyt netin kautta Tullin asiointipalvelussa. Palvelussa on panostettu käyttöliittymän helppokäyttöisyyteen, ohjeiden nopeaan saatavuuteen ja siihen, että käyttäjä voi antaa ilmoituksen mahdollisimman sujuvasti. Intrastat-ilmoitukset voi palvelun kautta syöttää käsin tai CSV- tai ASCII-tiedostoina isommissa erissä. Palvelu on yrityksille maksuton.

”Intrastat-ilmoituspalvelu on Tullin ensimmäinen uuden asiointiarkkitehtuurin mukainen palvelu. Sen tekninen ratkaisu mahdollistaa käyttöliittymän nopean ja joustavan jatkokehittämisen asiakkaiden palautteen ja tarpeiden pohjalta”, sanoo hankkeen kehittämisestä vastannut Juha H. Lempiäinen tiedotteessa. 

Tullissa on otettu käyttöön myös uusia käyttöliittymän toteutustekniikoita, jotka mahdollistavat palveluiden käytön entistä helpommin erilaisilla päätelaitteilla. Tavoitteena on tarjota yhdenmukainen polku sähköiseen asiointiin.

JAA

LUETUIMMAT
Artikkelin nostokuva
Artikkelin nostokuva
Artikkelin nostokuva
Artikkelin nostokuva