Päämainos
Maantielautta L/A Prostvik reitillä Korppoo-Nauvo.
Kuljetukset 16.08. 07:03

Maantielautta L/A Prostvik reitillä Korppoo-Nauvo.

Deltamarin suunnittelee saariston yhteysaluksen

Turun saaristoa palvelevan 30 metrisen aluksen rakentaa HL-Metal Paraisilla.

16.08.2022
Teksti Esko Lukkari kuvat Kallerna

Deltamarin suunnittelee uuden saariston yhteysalukseen. Aluksen rakentaa HL-Metal Paraisilla. Alus aloittaa liikennöinnin 1. toukokuuta 2023, ja se palvelee Turun saaristossa Nauvon pohjoispuolella sijaitsevia saaria.

Deltamarin toteutti Finferriesille aluksen konseptisuunnittelun tarjouskilpailun aikana, ja hankkeen jatkotyö sisältää täydellisen perussuunnittelun ja suurimmat osat detaljisuunnittelusta.

BusinessTurku tiedotti sopimuksesta 5.8.

”Olemme erittäin iloisia voidessamme jatkaa pitkäaikaista yhteistyötämme Finferriesin kanssa ja odotamme innolla yhteistyötä HL-Metallin kanssa tässä projektissa. Tämä sopimus on meille erityisen tärkeä, sillä se osoittaa kykyjämme pienempien lauttojen ja työalusten segmentillä”, Deltamarinin myyntijohtaja Esa Jokioinen sanoo tiedotteessa.

Alus tehdään Paraisilla

Aluksen rakentava HL-Metal on perheyritys, jolla on toimisto ja tuotantotilat Paraisilla.

”Olemme ylpeitä siitä, että paikallisena yrityksenä olemme saaneet mahdollisuuden rakentaa tämän yhteysaluksen, joka palvelee saaristoa ja sen asukkaita. Pidämme tätä vahvistuksena siitä, että olemme onnistuneet kehittämään liiketoimintaamme ja osaamistamme niin, että voimme toimia arvostettuna kumppanina pienempien lauttojen ja työalusten huolto- ja uudisrakennusmarkkinoilla”, iloitsee HL-Metallin toimitusjohtaja Markus Flinckman.

Uusi alus on 30,8 metriä pitkä ja 7,8 metriä leveä, sen kantavuus on 25 tonnia ja maksimimatkustajamäärä 99.

Suomen Lauttaliikenne –konserni, markkinointinimeltään Finferries, on valtion varustamo, joka liikennöi sekä yhteysaluksilla että maantielautoilla. Vuosittain Finferriesin kyydissä kulkee yli neljä miljoonaa ajoneuvoa ja 10 miljoonaa matkustajaa. Sen palveluksessa on yli 300 työntekijää 44 reitillä ympäri Suomea.

Oy HL-Metal Ab on paraislainen yritys, jonka toimintaan kuuluu teollisuuden kunnossapito, teräsrakenteiden valmistus ja telakkatoiminta. Yrityksen palveluksessa on 46 työntekijää sekä laaja alihankintaverkosto.

AVAINSANAT

Deltamarin

JAA

LUETUIMMAT