Päämainos
HKScanin Baltian logistiikkakeskus aloitti asiakastoimitukset
Sisälogistiikka 23.09. 08:00

HKScanin Baltian logistiikkakeskus aloitti asiakastoimitukset

Tallinnan logistiikkakeskuksen on keskitetty Rakveren ja Rigan keräilykeskusten toiminta.

23.09.2021
Teksti Esko Lukkari kuvat HKScan

HKScan on 20.9. aloittanut toimitukset uudesta Tallinnan lähelle avatusta logistiikkakeskuksestaan. Keskus valmistui ja avattiin 25.8.

Moderni keskus työllistää 105 henkilöä ja se palvelee HKScanin liiketoimintaa koko Baltian alueella. Logistiikkakeskus vähentää kuljetusten ilmastopäästöjä ja hyödyntää aurinkoenergiaa.

HKScanin mukaan koko Baltian markkina-aluetta palvelevan logistiikkakeskuksen myötä yhtiö pystyy palvelemaan asiakkaitamme nopeammin ja joustavammin. HKScan keskittää uuteen logistiikkakeskukseen Rakveressa ja Rigassa sijaitsevien keräilykeskusten toiminnan. 

Keskitetty logistiikka tukee HKScanin strategian mukaista kasvua Baltiassa sekä osaltaan vahvistaa markkinajohtajan asemaa sekä Virossa että Latviassa. Uudessa keskuksessa on varastotilaa 9 000 neliömetriä, ja sitä voidaan laajentaa myöhemmin.

Hiilineutraaliksi vuonna 2040

"Uusi logistiikkakeskus tukee paitsi HKScanin strategian mukaista kasvua monipuoliseksi ruokataloksi, se täyttää myös osaltaan yrityksen omat ja kuluttajien odotukset vastuullisesta toiminnasta. Me HKScanissa olemme asettaneet tavoitteeksemme koko ruokaketjun hiilineutraaliuden vuoden 2040 loppuun mennessä. Baltiassa toteutetut investoinnit tuotantoon ja uuteen logistiikkakeskukseen edistävät tavoitettamme ja ovat konkreettisia askeleita oikeaan suuntaan”, sanoo HKScan Oyj:n toimitusjohtaja Tero Hemmilä.

Baltian uusi logistiikkakeskus auttaa HKScania säästämään varastointi- ja jakelukustannuksissa sekä vähentämään merkittävästi ympäristöjalanjälkeään. Logistiikkakeskuksen katolle asennetut aurinkopaneelit, jotka pienentävät energiapäästöjä noin 30 prosentilla. Myös kuljetusten hiilidioksidipäästöt pienenevät merkittävästi, kun kuljetukset vähenevät noin 400 000 kilometriä vuodessa, mikä on lähes 10 kertaa maapallon ympäri.

”Keskittämällä HKScanin Baltian logistiikan lähelle Tallinnaa vastaamme kilpailukykyisemmin vähittäiskaupan ja food service -asiakkaiden vaatimuksiin, jotka koskevat erityisesti toimitusten nopeutta, laatua, tiheyttä ja luotettavuutta. Lisäksi olemme kiinnittäneet erityistä huomiota työturvallisuuteen ja -hyvinvointiin uudessa logistiikkakeskuksessa”, HKScanin Baltian liiketoiminnasta vastaava johtaja Juha Ruohola kertoo.

AVAINSANAT

HKScan

JAA

LUETUIMMAT