Päämainos

Kasarmikatu 21 on nyt myyty

20.12.2017
Teksti Esko Lukkari

Helsingin Kasarmikatu 21 -toimistokiinteistön myynti kansainväliselle sijoittajalle toteutui, kun kaupan ehdot täyttyivät. Kiinteistön rakennuttivat YIT, Ahlström Capital ja HGR Property Partners. YIT oli hankkeessa vähemmistöosakkaana 40 prosentin osuudella.

YIT kertoi sopimuksen allekirjoittamisesta jo 11. elokuuta. Kasarmikatu 21 vuokrattiin täyteen poikkeuksellisen pitkillä vuokrasopimuksilla. Kiinteistön vuokrasopimusten keskimääräinen voimassaoloaika on yli kymmenen vuotta.

Ahlström Capital, YIT ja HGR Property Partners rakennuttivat Helsingin Kaartinkaupunkiin Kasarmitorin laidalle uuden kiinteistön, johon valmistuu työpaikat noin 750 työntekijälle loppuvuodesta 2017. Kiinteistöön tulee seitsemän maanpäällistä kerrosta, kaksi kattoterassia ja kaksi kellarikerrosta, joista toinen toimii auto- ja pyöräpaikoitustilana ja toinen teknisenä tilana ja sosiaali- ja varastotiloina.

Kiinteistön katutasokerrokseen tulee Juuri-ravintoloitsijoiden kaksi ravintolaa, lounasravintola ja bistro. Rakennus valmistuu kaupungin entisen rakennusviraston kiinteistön tilalle, ja siinä on yhteensä 16 000 kerrosneliömetriä toimitilaa.  

Kiinteistön on suunnitellut Arkkitehtitoimisto SARC. Kiinteistö sijoittuu kahdelle tontille, ja sillä on LEED Platinum -ympäristösertifikaatti.

JAA

LUETUIMMAT
Artikkelin nostokuva
Artikkelin nostokuva