Päämainos
Microsoftille Tampereelle uusi tuotekehitysyksikkö
Teknologia 30.09. 08:50

Microsoftille Tampereelle uusi tuotekehitysyksikkö

Tampereen yksikkö tekee tiivistä yhteistyötä USA:n Redmontin Devices-tiimin kanssa.

30.09.2020
Teksti Esko Lukkari kuvat Adobe Stock

Microsoft on avannut Tampereelle Surface-laitteistokehitykseen keskittyvän toimipisteen. Se kehittää Surface-tuotteiden teknologioita ja tekee yhteistyötä yhtiön Yhdysvaltain Redmontissa sijaitsevan Devices-tiimin kanssa.

Tampereen Surface-yksikön tuotekehitystiimi suunnittelee ensisijaisesti kamera-, kuvantamis-, elektroniikka- ja langattoman verkon ratkaisuja.

Microsoft tiedotti asiasta 17.9.

Tiimi koostuu alkuun 20–30 asiantuntijasta. Tuotekehitysyksikön vastaavaksi johtajaksi on nimitetty Liisa Peltonen. Hän on toiminut aiemmin muun muassa Intelin Tampereen yksikön ja sen kamerakehityksestä vastaavana johtajana.

”Haluamme luoda uusia mahdollisuuksia sekä Microsoftille että paikalliselle alueelle, ja rekrytoinnit Tampereen tuotekehitysyksikköön ovat käynnissä”, sanoo tiedotteessa Microsoft Surfacen johtava tuotekehitysinsinööri Pavan Davuluri

”Suomi on ollut innovaatiokeskus”

”Suomi on aina ollut innovaatioiden keskus. Tätä täydentää Suomen laaja ekosysteemi, joka käsittää niin globaaleja yrityksiä, maailmanluokan tutkimusta ja alan johtavia osaamiskeskittymiä, kuten Tampereen kuvantamisteknologian ekosysteemin. Microsoftin vahvistaminen Suomessa ja alueen vahvan insinööriosaamisen ja innovaatiokyvyn hyödyntäminen on meille strateginen mahdollisuus”, Davaluri sanoo.

“Tampereelle perustettava tuotekehitysyksikkö on erinomainen vahvistus Microsoftin toimintoihin Suomessa. Suomalainen tuotekehitysosaaminen on maailman huippua, ja olen iloinen, että se näkyy jatkossa myös Surface-tuotteissamme”, sanoo Microsoft Oy:n toimitusjohtaja Jussi Tolvanen.

Etusivulle >

Lisää teknologiauutisia >

JAA