Päämainos
LOGY ry myönsi Maslogille vuoden 2020 Sisälogistiikkan Innovaatiopalkinnon. Yrityksen innovaatiossa, sähköavusteisessa pumppukärryssä Power Pallet Jackissä äly korvaa voiman.
Sisälogistiikka 01.03. 07:03

LOGY ry myönsi Maslogille vuoden 2020 Sisälogistiikkan Innovaatiopalkinnon. Yrityksen innovaatiossa, sähköavusteisessa pumppukärryssä Power Pallet Jackissä äly korvaa voiman.

Näin syntyi selkäsärkyjä säästävä sisälogistiikan innovaatio

Seinäjoella toimivan Maslogin sähköavusteinen voimalinja tekee pumppukärryjen käytöstä entistä helpompaa ja turvallisempaa. Sisälogistiikan innovaatio vaati syntyäkseen pysäyttävän havainnon räntäsateessa, pohjalaista tarmoa ja raisiolaisen keksijän.

01.03.2021
Teksti Juho Paavola kuvat Maslog

Vuosien varrella Juha-Pekka Rintamäelle oli käynyt selväksi, miten tavara liikkui. Hän oli nuorena miehenä aloittanut työuransa ajamalla kuorma-autoa, jonka jälkeen kuorma-auto vaihtui rekkaan. Hytistä Rintamäki hyppäsi sisähommiin kuljetusesimieheksi.

Piti kuitenkin pysähtyä, katsoa ja miettiä, jotta tavara liikkuisi paikasta toiseen aiempaa helpommin.

”Joulukuussa 2016 katselin, kun Kiitolinjan kuljettaja veti haarukkavaunulla tuhannen kilon kopiopaperilavaa räntäsateessa ja kaveri työnsi. Voitte vain kuvitella, kuinka raskaalta se näytti”, Rintamäki kertoo.

Rintamäen mielestä se näytti niin raskaalta, ettei sitä voinut katsella. Hän alkoi miettiä, eikö saman asian voisi hoitaa hieman kevyemmin. Itse tehtävä eli tavaran kuljettaminen haarukkavaunulla toistuu monissa logistiikan työtehtävissä useita kertoja päivässä.

”Aloin miettiä sähköistä haarukkavaunua eli pumppukärryä, jota voisi liikuttaa eteen ja taaksepäin. Ongelmana vain oli, että vaikka etsin ja etsin, vaunun tarvitsemaa vääntävää rengasmoottoria ei löytynyt mistään.”

Ratkaisu löytyy Raisiosta

Pieni hyppy tarinassa paljastaa kuitenkin, että sellainen lopulta löytyi. Nykyisin Rintamäki toimii vuonna 2017 perustamansa Maslogin hallituksen puheenjohtajana. Maslog on startup-yritys, jonka ensimmäinen läpimurtotuote on sähköavusteinen pumppukärry Power Pallet Jack. LOGY ry palkitsi sen syksyllä 2020 sisälogistiikan vuoden innovaationa.

”Haarukkavaunumme on nimenomaan sähköavusteinen, ei sähkökäyttöinen. Se merkitsee sitä, että sähköavusteisuus toimii työtä keventävänä apuna, mutta kärryä voi käyttää tavalliseen tapaan, jos akku loppuu”, Maslogin myynti- ja markkinointipäällikkö Elina Mähönen sanoo.

Ennen kuin Maslog voitiin perustaa, Rintamäki tarvitsi kuitenkin aimo annoksen pohjalaista sitkeyttä. Sen avulla hän kahlasi verkkoa väsymättä läpi löytääkseen apua rengasmoottorin suunnitteluun. Onni kääntyi, kun silmään osui keksijöiden Facebook-ryhmä Ihme härvelit.

”Sellaisia oikean elämän Pelle Pelottomia”, Rintamäki luonnehtii.

Hän löysi ryhmän kautta Raisiossa asuneen Teemu Saukkion, joka oli rakentanut Suomen ensimmäisen sähkötoimisen, tieliikenteeseen rekisteröidyn moottoripyörän. Prätkän voimanlähteenä toimivat vanhojen kannettavien tietokoneiden akut.

”Ajattelin, että tuo jätkä ei voi olla aivan tyhmä. Soitin Teemulle, ja hän ymmärsi heti, mitä tarvitsen.”

Vain paras runko riittää

Kuljettamista helpottavaa vääntävää sähköistä rengasmoottoria ei Saukkiollakaan varastossa ollut.

”Teemu sanoi, ettei sellaista olekaan, mutta äkkiäkös me sellainen rakennetaan.”

Rintamäen puhetta ryhdittää pohjalainen sanailukulttuuri. Nyt vajaat neljä vuotta myöhemmin Maslogin sähköavusteisen voimalinjan sisältämät pumppukärrymallit ovat kaupan ja asiakkaiden käytössä.

Pumppukärry on periaatteessa melko yksinkertainen laite. Runkona toimii valmis Toyotan BT Lifter -kärry.

”Halusimme markkinoiden parhaan rungon, joka kestää”, Rintamäki perustelee.

Maslogin pääkonttori sijaitsee Seinäjoella, missä myös suunnitellaan tuotteet ja niiden markkinointi. Toyotan rungot sen sijaan saapuvat rahtina Ruotsista Toyotan Mjöllbyn tehtaalta Ouluun. Siellä kokoonpanosta vastaava Rantek sijoittaa alkuperäisten pyörien paikalle Saukkion alun perin suunnittelemat sähkömoottoroidut pyörät. Ohjauslaitteet sijaitsevat tukikolmiossa, johon myös virtalähteenä toimiva litium-ioni-akku on sijoitettu. Voimantunnistus puolestaan sijaitsee pumppukärryn aisassa.

”Olemme halunneet tehdä kärrystä kestävän. Haarukkavaunut kulkevat usein mukana, eikä niitä välttämättä käsitellä kovin hienovaraisesti”, Mähönen sanoo.

Miten se hyödyttää työpaikkoja

Suunnittelu- ja tuotteistamisvaiheessa Maslogissa mietittiin myös pumppukärryn ydinkohderyhmää. Ajatus oli, että asiakkaat löytyisivät lähinnä logistiikkayrityksistä.

Kävi kuitenkin niin kuin Pohjanmaalla usein käy, että kun hyvää tehdään, niin tuppaa tulemaan priimaa. Siinä äkkiä kysyntäkin kasvaa.

”Asiakaskunnan kirjavuus yllätti meidät. Tähän mennessä pumppukärryä on mennyt kauppoihin, varastoihin ja jopa autokauppoihin. Käytännössä siis kaikkiin sellaisiin paikkoihin, missä nostolavoja käytetään”, Mähönen kertoo.

Rintamäki ja Mähönen sanailevat mielellään pumppukärryjen maailmasta värikkäin sanakääntein, mutta tarinasta löytyy myös vakavampi puoli. Sähköavusteisen pumppukärryn tärkein tehtävä on tehdä lastia käsittelevien ihmisten työstä aiempaa helpompaa, ergonomisempaa ja turvallisempaa.

”Lastit ovat painavia, ja niitä käsitellään päivästä toiseen. Välillä kuormaa joutuu nykimään kynnystenkin ylitse, jolloin väkisinkin joutuu repimään ja keho altistuu työtapaturmille. Selkävaivat ovat pitkäaikaisia ja työnantajalle sairaslomat kalliita”, Mähönen listaa.

Kun apuna on sähkö, omaa voimaa ei tarvitse käyttää yhtä paljon kuin ennen.

Yhä useampi haluaa kärryn palveluna

Pumppukärryn sarjatuotanto alkoi syksyllä 2020. Alkaneen vuoden aikana Maslogin tavoitteena on myydä 1 200 kärryä ja saavuttaa noin 3,5 miljoonan euron liikevaihto. Valikoima joustaa asiakkaan tarpeen ja tilojen mukaan: haarukoiden pituus on valittavissa erikoislyhyen 600 mm ja erikoispitkän 3 500 mm välillä. Suomalaisten asiakkaiden ohessa Maslogissa tähytään yhä vahvemmin myös ulkomaille.

”Olemme palkanneet lisää henkilökuntaa kansainvälistymisprojektiimme.”

Tärkein markkina lähivuosina on suuren asiakasmäärän vuoksi Saksassa ja sen naapurimaassa Puolassa, joka puolestaan on Maslogille kiinnostava logistiikan keskittymänä.

”Puolassa on säädetty laki, joka rajoittaa ihmisvoimin kuljetettavan lastin 400 kiloon, eli sellaista ei normaalilla haarukkavaunulla saa siirtää.
EU-tasolla on vastaavia suunnitelmia”, Rintamäki perustelee.

Pumppukärryjen hinnat liikkuvat mallista riippuen 2 990 ja 4 010 euron välillä.

Vuodenvaihteessa Maslog lanseerasi uutena tuotteena pumppukärryjen huoltoleasingin. Siinä yritys voi vuokrata kärryn neljäksi vuodeksi 99 euron kuukausihinnalla, joka sisältää huolenpitosopimuksen.

”Suurin osa ostaa kärryt edelleen, mutta leasing-toive tuli nimenomaan asiakkailta. Nykyisin lähes kaikki on totuttu hankkimaan palveluna, ja siihen suuntaan mennään myös pumppukärryissä”, Rintamäki sanoo.

Sama tekniikka käy muihinkin laitteisiin

Maantieteellisen kasvun ohessa Maslogin suunnitelmiin kuuluu kasvu myös tuoteportfolion sisällä.

”Emme ole pumppukärryjen valmistaja, vaan haluamme profiloitua yrityksenä, joka tuottaa osaamisellaan sähköavusteisia ratkaisuja moniin erilaisiin laitteisiin ja käyttötarkoituksiin”, Rintamäki linjaa.

Pohjalla toimii sama voimalinja ja tekniikka, joka nyt siirtää pumppukärryn päällä lepääviä raskaita kuormalavoja paikasta toiseen. Liiketoiminnan ideana on löytää yhteistyökumppaneita, joiden tuotteesta Maslogin sähköavustustekniikka voi tehdä aiempaa paremman ja houkuttavamman ja jotka toisaalta voivat auttaa Maslogia eteenpäin.

”Seuraava käyttötarkoitus on sähköavusteinen sairaalasänky, ja myös muita yhteistyömalleja olemme pistäneet jo vireille”, Rintamäki sanoo.

JAA

LUETUIMMAT