Päämainos
Tampere-Pirkkalan laajennus ja peruskorjaus alkaa keväällä
Kuljetukset 21.12. 13:54

Tampere-Pirkkalan laajennus ja peruskorjaus alkaa keväällä

Finavia toteuttaa Tampere-Pirkkalan lentokentän miljoonainvestoinnin ensi vuoden aikana.

21.12.2017
Teksti Esko Lukkari kuvat Finavia

Finavia laajentaa ja peruskorjaa Tampere-Pirkkalan lentokentän ensi vuoden aikana. Koko investointipaketin arvo on 15 miljoonaa euroa. Valmistelevat työt aloitetaan jo talven aikana.

Finavia laajentaa lentoaseman asematasoa. Samalla kiitotie, rullaustie ja asemataso päällystetään uudelleen. Parannuksia on luvassa myös kentän valaistukseen ja ympäristökuormituksen pienentämiseen.

Tampere-Pirkkalan lentokenttäalueella olevan ilmailualan koulutuskeskuksen kohdalle tehdään uusi rullaustieyhteys kiitotielle ja kiitotien päihin rakennetaan leveät kääntöpaikat lentokoneille. 

Lentoliikennealueen peruskorjaus tehdään vaiheittain. Ensimmäisessä vaiheessa lentoliikennettä voidaan harjoittaa. Toisessa vaiheessa liikenteellisesti hiljaisimpana ajankohtana 17.7.12.8.2018 lentoasema on kokonaan kiinni.

”Päätös kehitysinvestoinnista on loistava uutinen Pirkanmaalle ja sen elinkeinoelämälle. Satsauksilla voidaan turvata lentoliikenteen sujuminen ja kasvu. Tampere-Pirkkalan lentoaseman operointimäärät ovat nousussa. Tampere-Pirkkalasta pääsee maailmalle kolmen hubin Helsinki-Vantaan, Arlandan ja Riikan kautta”, sanoo tiedotteessa lentoaseman päällikkö, aluejohtaja Mari Nurminen Finaviasta.

JAA

LUETUIMMAT
Artikkelin nostokuva