Päämainos
Tuoreen vertailun yllätystieto: Suomi houkuttelee vahvasti ulkomaisia investointeja
Toimitusketjut 20.10. 08:52

Tuoreen vertailun yllätystieto: Suomi houkuttelee vahvasti ulkomaisia investointeja

Helsinki on Euroopan yhdeksänneksi kiinnostavin metropolialue. Ruotsi ja Tanska jäivät Suomesta selvästi.

20.10.2017
Teksti Esko Lukkari kuvat Terho Puustinen

Suomen talouskasvu vetää nyt myös ulkomaisia investointeja Suomeen. Kansainvälisen konsulttiyhtiön EY:n kokoama Attractiveness Report 2017 kertoo, että Suomi nappasi viime vuonna peräti 41 prosenttia Pohjoismaihin suuntautuneista ulkomaisista investoinneista.

Suomi ylsi sijalle 11, kun vertailtiin eri Euroopan maiden saamia ulkomaisia investointeja. Ruotsi oli listalla sijalla 15., Tanska 18. ja Norja 28. Yllättävistä tiedoista kertoi ensimmäisenä Invest in Finland aiemmin tällä viikolla julkaistussa verkkouutisessaan.

Suorat ulkomaiset investoinnit (FDI) toivat Suomeen 700 uutta suoraa työpaikkaa. Eniten ulkomaisia investointeja Suomeen saamista 133 investoinnista tuli Ruotsista 32 kappaletta. Seuraavina olivat USA 17, Saksa 12 ja Kiina 9 investoinnilla. 

Ulkomaisissa investoinneissa teollisuus, rahoitus ja teollisuuden palvelut olivat tärkeimmät toimialat.

”Pääosa FDI-projekteista oli ohjelmisto- ja IT-palveluita. Uusiutuva energia oli myös hyvin edustettuna”, sanoo EY:lle asiaa selvittäneen konsulttiyhtiö ICA:N johtaja Laurens van der Schoor tiedotteessa.

Van der Schoorin mukaan ulkomaiset yhtiöt tulevat Suomeen usein tekemään tutkimus- ja tuotekehitystyötä. 

Suomen pääkaupunkiseutu oli tutkimukseen Euroopan 9, uurin ulkomaisten investointien saaja Euroopan maiden kategoriassa. Se nappasi peräti 94 ulkomaista suoraa investointia, kun Suomen koko saalis oli 133 kappaletta.

Lue koko Attractiveness Report tästä linkistä

JAA