Päämainos

Tutkija: Sopimusten hallinta tuo tulosta

13.09.2017
Teksti Heli Satuli

Sopimukset ovat valtaosalle hankinnan ammattilaisista unohdettuja asiakirjoja. Kun sopimuspaperit on allekirjoitettu, ne työnnetään laatikon pohjalle tai pilvipalvelimen kansioon. Asiakirjat kaivetaan esiin vasta riidan hetkellä.  

Nyt sopimusten hallinta on vihdoin astumassa valokeilaan. Hankinnan alan tutkija Pierre Mitchell ennustaa siitä lähitulevaisuuden kuuminta hankintatrendiä. Sopimusten hallinta on hankinnalle mahdollisuus parantaa tehokkuutta ja tuottaa jopa tulosta viivan alle.  

Se onnistuu uusilla sopimushallinnan teknologisilla ratkaisuilla, joiden avulla yrityksen sopimukset voidaan valjastaa strategiseksi välineeksi ja lisäarvon tuottajaksi. Näin Mitchell ja hänen tiiminsä toteavat tutkimuksessa The Impact of Disruptive Technologies & Solutions on Strategic Procurement Technologies.  

Käytännössä kyse on siitä, että teknologiset innovaatiot, kuten koneoppiminen, luonnollinen kielten prosessointi ja asioiden internet eli IoT, vertailevat, yksinkertaistavat ja digitalisoivat sopimuksia. Käyttäjäystävälliset, visuaaliset näyttötaulut puolestaan auttavat monitoroimaan sopimusehtoja ja valvomaan reaaliaikaisesti, että sopimusvelvoitteet täyttyvät.  

Uusien sopimuksenhallintaratkaisujen avulla sopimukset eivät ole enää staattisia lakitekstin täyttämiä asiakirjoja, vaan dynaamisia työkaluja, jotka mukautuvat osapuolten jatkuvasti muuttuviin tarpeisiin. 

JAA

LUETUIMMAT
Artikkelin nostokuva
Artikkelin nostokuva