Päämainos
VAK teki miljoonainvestoinnin perävaunutuotantoon
Hankinta 26.10. 11:15

VAK teki miljoonainvestoinnin perävaunutuotantoon

Vahtolainen VAK on ottanut käyttöön neljä miljoonaa euroa maksaneen uuden tuotantohallin ja samalla uutta tuotantotekniikkaa.

26.10.2017
Teksti Esko Lukkari kuvat Vesa-Matti Väärä

Suomen suurimpiin perävaunujen valmistajiin kuuluva konserni nostaa tehtaansa osavalmistuskapasiteettia merkittävästi. 

”Tuotteet voidaan valmistaa alusta loppuun saakka samalla tontilla. Näin tuotteiden laatu ja toimitusvarmuus kasvavat. Pystymme reagoimaan muutoksiin nopeammin, ja koko prosessin hallinta helpottuu”, työnjohtaja Mauri Laine sanoo yhtiön verkkosivuilla. 

Laineen mukaan tuotteiden laatu paranee, koska nyt yhtiö pystyy pitämään mustan teräksen ja ruostumattoman teräksen erillään, kun laserleikkureita on enemmän. Näin mustan teräksen hiukkaisia ei pääse rosterin joukkoon, jossa ne aiheuttavat ruostumisen riskin. 

Yhtiön käyttöönottama uusi kuitulaser on ohuen rosterilevyn leikkaamisessa noin 40 prosenttia nopeampi kuin vanhemmat mallit.  

Uudet automaattivarastot on sijoitettu lähelle tuotantopisteitä, minkä ansiosta materiaalisiirtoa on voitu nopeuttaa. Kukin automaattivarasto voi pitää sisällään jopa 180 tonnia teräsputkia ja -levyjä, joista perävaunujen runkopalkit rakentuvat. 

VAK on palkannut runkovalmistukseen syksyn aikana parikymmentä uuttaa työntekijää. Yhtiössä on nyt noin 500 työntekijää. 

JAA