John Deere Forestrystä Vuoden 2017 Päähankkija

26.09.2017

Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry:n Vuoden 2017 Päähankkija -palkinnon saajaksi on valittu John Deere Forestry Oy. Palkinto jaettiin 26.9. Alihankinta-messujen avajaisten yhteydessä ja palkinnot luovuttivat LOGYn toimitusjohtaja Markku Henttinen sekä LOGYn Alihankinnan palkintovaliokunnan puheenjohtaja Tomi Parmasuo.

John Deere Forestry Oy on osa kansainvälistä Deere & Company -yritystä. Suomessa yritys on valmistanut metsäkoneita vuodesta 2000 alkaen. Tuolloin se osti metsäkoneita vuodesta 1972 valmistaneen Timberjackin.

John Deere Forestry valmistaa Joensuun tehtaalla pyöräalustaisia harvestereita, kuormatraktoreita ja kuormaimia. Oman henkilöstönsä lisäksi yritys työllistää tehtaan ympärille kehittyneen toimittajapuiston yrityksiä kuin myös toimittajayrityksiä kauempana tehtaasta. Yrityksen valmistamien koneiden kotimaisuusaste on 80 prosenttia.

John Deere Forestryn valmistamista metsäkoneista yli 90 prosenttia menee vientimarkkinoille. Suomalainen metsäkoneosaaminen, innovatiiviset tuotteet sekä joustava, asiakasta lähellä oleva palvelu muodostavatyrityksen kilpailuedut, joilla yritys on luonut työpaikkoja Joensuuhun ja menestyy kilpailluilla markkinoilla. Yli puolet tehtaan suorista hankinnoista tulee suomalaisilta toimittajilta.

Tuotekehitysyhteistyö toimittajien kanssa on lisännyt tuotteiden kilpailukykyä.

Palkinnon vastaanottivat toimitusjohtaja Timo Ylänen ja hankintajohtaja Tarmo Rautiainen.

FAKTA: Vuoden Päähankkijoita

  • 2016 Isku-Yhtymä Oy
  • 2015 K. Hartwall Oy Ab
  • 2014 Kemppi Py
  • 2013 Pemamek Oy
  • 2012 Ponsse Oyj
  • 2011 Rolls-Royce Oy Ab
  • 2010 Normet Oy
  • 2009 Abloy
  • 2008 VTI Technologies

JAA