OP myi kolme isoa kiinteistöään

Syksyn hurjaksi povattu kiinteistökauppasuma alkaa purkautua.

10.10.2017
Teksti Esko Lukkari

Suomeen on povattu ennätysmaisen vilkasta kiinteistökauppojen syksyä. Newsec ennakoi syksyn 2017 markkinakatsauksessaan, että tänä syksynä kauppoja tehtäisiin jopa 7,5 miljardilla eurolla. Vuoden alkupuoliskolla kiinteistökauppoja tehtiin vain reilulla 2,5 miljardilla eurolla. 

Toistaiseksi kauppoja on syntynyt vasta harvakseen. Nyt kuitenkin OP Ryhmä on myynyt kolme pääkaupunkiseudulla sijaitsevaa toimistokiinteistöä kahdella erillisellä kaupalla. Catella toimi OP:n neuvonantajana kaupoissa.

Catellan mukaan OP:n kiinteistöt sijaitsevat erinomaisilla paikoilla pääkaupunkiseudun keskeisillä toimistoalueilla Kalasatamassa, Vallilassa ja Aviapoliksessa. Kiinteistöjen ostajia olivat Antilooppi ja Erikoissijoitusrahasto eQ Liikekiinteistöt. Kauppojen hintaa ei julkistettu. 

Newsec toimi myyjän neuvonantajana, kun Aalto-yliopistokiinteistöt Oy myi lokakuussa Arkadiankatu 24:ssä sijaitsevan Arkadia-rakennuksen asuntokiinteistöihin erikoistuneelle Hemsö Fastighets AB:lle. Rakennuksen pinta-ala on noin 8 000 kerrosneliömetriä. 

Newsecin mukaan ulkomaisten sijoittajien osuus Suomen kiinteistökaupoista nousee tänä vuonna jo 70 prosenttiin. Viime vuonna luku jäi alle 30 prosentin.

JAA