Päämainos

Ramboll ostaa Saksasta sairaalalogistiikkayrityksen

10.04.2018
Teksti Esko Lukkari

Ramboll Finland Oy ostaa saksalaisen sairaaloiden logistiikkajärjestelmien suunnitteluun ja automatisoitujen ohjattujen ajoneuvojen (AGV) käyttöön erikoistuneen konsulttiyrityksen, MMG:n. Se on alansa johtava yritys Saksassa.

Digitalisaatio ja automaatio tehostavat työnkulkua sairaaloissa, jolloin henkilökunnan aikaa vapautuu enemmän hoitotehtäviin. Logistiikan suunnittelulla on yhä keskeisempi merkitys potilaiden sujuvan hoidon ja sairaaloiden taloudellisen tehokkuuden varmistamisessa.

Saksalainen MMG-yritys on erikoistunut terveydenhuollon logistiikkaan, erityisesti automatisoituihin ohjattuihin ajoneuvoihin (AGV) ja paineilmajärjestelmiin, kuten putkipostijärjestelmät. Näiden teknologioiden ansiosta materiaalien kuljetus sairaalassa on tehokasta ja täsmällistä ajankohdasta riippumatta. Ja mikä tärkeintä, se vapauttaa sairaalan työntekijöiltä aikaa suoraan potilaiden hoitoon.

"Ostamalla MMG:n Ramboll täydentää jo ennestään laajaa sairaalatarjontaansa”, sanoo tiedotteessa Rambollin Buildings-toimialan johtaja Jesper Dalsgaard.

Maailman ykköspaikka tähtäimessä

Rambollin tavoitteena on olla sairaala-alan johtava konsultti maailmanlaajuisesti ja vastata terveydenhuollon muuttuviin tarpeisiin.

”Terveydenhuollon laadun – ja terveydenhoitoon pääsyn – parantaminen hallituin kustannuksin väestön ikääntyessä on terveydenhuoltoalan suurin haaste”, sanoo Rambollin sairaalasuunnittelusta globaalisti vastaava Michael Gustavsson.

Sairaalan sisäisen logistiikan automatisointi on sairaaloille keino alentaa kustannuksia, turvata asiakirjat ja saada entistä enemmän aikaa potilaiden hoitoon. MMG:n myötä Ramboll kehuu saavansa maailmanluokan konsultteja, joilla on näkemys Saksan Tanskan ja Itävallan markkinoista sekä terveydenhuollon tulevaisuudesta.

”Suomalaisissa sairaaloissa AGV-vaunuja on käytössä vasta vähän. AGV-teknologia on kuitenkin tulossa sairaaloihin myös meillä. AGV-teknologia voidaan ottaa käyttöön jo toiminnassa olevissa sairaaloissa, mutta erityisen hyödyllistä on, jos teknologia huomioidaan heti uuden sairaalahankkeen alkuvaiheen suunnittelussa”, sanoo Suomen sairaalasuunnittelun johtaja Hannu-Pekka Laurila.

JAA