Päämainos
Helsingin Staralle ICT:tä allianssimallilla
Hankinta 03.10. 10:38

Helsingin Staralle ICT:tä allianssimallilla

 Stara uudistaa ja automatisoi toiminnanohjausjärjestelmäänsä uudella tavalla.

03.10.2019
Teksti Esko Lukkari kuvat Veikko Somerpuro/Stara

Helsingin kaupunkiympäristön palveluja tuottava rakentamispalveluliikelaitos Stara aikoo hankkia uuden tuotannon digitalisaatioratkaisun ICT-allianssimallilla. Allianssimallin kumppani valittiin kilpailullisella neuvottelumenettelyllä.

Business Finland tiedotti asiasta 1.10.

"Allianssin käyttäminen ICT-hankinnassa on vielä uusi tapa toimia Suomessa. Allianssisopimukseen kirjataan vuosittain yhteiset tavoitteet, mikä mahdollistaa järjestelmän jatkuvan uudistumisen", sanoo tiedotteessa johtava asiantuntija Piia Moilanen Business Finlandista.

Vuosittain satoja projekteja

Staralla on vuosittain käynnissä satoja projekteja ja urakoita, joiden tietoja kirjataan tällä hetkellä pitkälti käsin. Tuotannonohjauksen digitalisoinnin tarkoituksena on automatisoida tiedonkeruuta ja koota kaikki yhteiselle digitaaliselle palvelualustalle. 

Digitalisointi mahdollistaa esimerkiksi tehtävien sähköisen ohjauksen sekä datan analysoinnin, yhdistämisen ja välittämisen eteenpäin. Näin kerätyt tiedot ovat jatkossa reaaliaikaisesti eri järjestelmien hyödynnettävissä ja niitä voidaan käyttää muun muassa tuotannon suunnittelussa.

Digitalisaation mahdollisuuksia on selvitetty ja pilotoitu Staran tuotannossa aiemminkin. 

"Aiemmat kokeilut ovat luoneet hyvää pohjaa nyt tehtävälle uudistukselle, jonka vaikuttavuus tulee olemaan merkittävä", sanoo Staran tuotantopäällikkö Tero Koppinen.

"Toiminnan laatu parantuu huomattavasti, kun tuotannon töiden etenemisestä ja valmistumisesta voidaan jakaa reaaliaikaista tietoa. Myös tuottamiemme palveluiden hinnat tulevat olemaan edullisempia tuottavuuden parantuessa", hän sanoo.

JAA