Päämainos
Ylvan kiinteistöistä hiilineutraaleja
Hankinta 05.12. 09:24

Ylvan kiinteistöistä hiilineutraaleja

Yhtiö allekirjoitti Net Zero Carbon Buildings –sitoumuksen ensimmäisenä suomalaisyhtiönä.

05.12.2019
Teksti Esko Lukkari

Kiinteistökehitysyhtiö Ylva on allekirjoittanut World Green Building Councilin Net Zero Carbon Buildings -sitoumuksen. Yhtiö sitoutuu hiilineutraalien kiinteistöjen toteuttamiseen vuoteen 2025 mennessä. 

Ylva on ensimmäinen suomalainen kiinteistökehittäjä, joka allekirjoittaa sitoumuksen. Sitoumuksen allekirjoittavat myös Helsingin kaupunki sekä kiinteistöjä hallitseva Newsec.

Ylva tiedotti asiasta 4.12.

Ylvan toimitusjohtaja Antti Kerppola esitteli Ylvan työtä Brysselissä 3.12. muille ilmastonmuutoksen hillintään sitoutuneille kiinteistöalan edelläkävijöille.

Globaalisti kiinteistö- ja rakennusalan hiilidioksidipäästöt muodostavat lähes 40 prosenttia kaikista päästöistä eikä rakentamisen hidastumisesta tulevina vuosikymmeninä ei ole mitään merkkejä, pikemminkin päinvastoin. Valtaosa nykyisestä kiinteistökannasta tulee olemaan käytössä myös seuraavat vuosikymmenet. 

Suomella ja EU:lla kovat tavoitteet

Jotta Suomen tai EU:n tavoitteet hiilineutraalista yhteiskunnasta toteutuisivat, on ratkaisut ilmastonmuutoksen hillitsemiseen otettava käyttöön niin pian kuin mahdollista. Päästövähennyksiä on löydettävä sekä rakentamisesta että kiinteistöjen käytönaikaisesta energiankulutuksesta.

”Ylva on sitoutunut Net Zero Carbon Buildings -sitoumuksen toteuttamiseen. Tarve kehittää rakennuksista energiatehokkaampia ja löytää uudenlaisia ratkaisuja saadaksemme puhtaampaa energiaa on huutava. Kiinteistöjä on tarkasteltava kokonaisvaltaisesti, joten myös rakentamisen hiilipäästöt ja vihreän rahoituksen muodot ovat osa kokonaisuutta”, sanoo Kerppola tiedotteessa. 

Net Zero Carbon Buildings -sitoumuksen allekirjoittaneet yritykset, kaupungit ja alueet tavoittelevat hiilineutraaliutta vuoteen 2030 mennessä kaikissa kiinteistöissään. Sitoumuksen allekirjoittajat toimivat kirittäjinä koko alalle tukien sitä, että kaikki rakennukset toimivat päästöttömästi vuoteen 2050 mennessä.

JAA