Päämainos
Finnlinesille kaksi uutta ropax-alusta
Hankinta 14.01. 10:22

Finnlinesille kaksi uutta ropax-alusta

5 100 kaistametrin Superstar-luokan alukset rakennetaan China Merchants Jinling Shipyard – telakalla.

14.01.2020
Teksti Esko Lukkari kuvat Finnlines

Finnlines tilaa lisää uusia ropax-aluksia Kiinasta. Laivastoaan ahkerasti uudistanut yhtiö tilasi vuonna 2018 Jinling-telakalta kolme ympäristöystävällistä hybridi-roro-alusta, jotka sopivat erilaisille roro- ja storo-lasteille. 

Nyt varustamo on allekirjoittanut tilauksen kahdesta uudesta ropax-aluksesta China Merchants Jinling Shipyard (Weihai) -telakan kanssa. Telakka on osa China Merchants Group:ia.

Finnlines tiedotti asiasta 9.1.

Lippulaiva-aluksia

Superstar-luokan ropax-aluksiksi kutsuttavia aluksia odotetaan liikenteeseen vuonna 2023. Ne ovat isompia kuin nykyiset Star-luokan alukset ja ne ovat Finnlinesin laivaston lippulaivoja niin koon kuin teknologiankin puolesta. Alukset ovat noin 230 metriä pitkiä ja niiden lastikapasiteetti on 5 100 kaistametriä sekä matkustajakapasiteetti noin 1 100 matkustajaa.

Alusten jääluokka on korkein Suomen / Ruotsin jääluokka. Alukset ovat tiedotteen mukaan ropax-luokan edelläkävijöitä ympäristöasioissa.

Superstar-luokan ropax-aluksen matkustajatilat ja ulkokannet ja erilaiset kokoustilat soveltuvat hyvin kokouksiin, koulutuksiin ja luentoihin. Aluksen keskellä ovat myymälä-, ravintola- ja ostosalueet.

Superstar-alus on suunniteltu siten, että lastinkäsittely toimii tehokkaasti ja nopeasti tarjoten rahtiasiakkaille mahdollisimman lyhyen lastaus- ja purkuajan.

Seuraavan sukupolven Superstar-luokan ropax-alusten palvelukonsepti nostaa Finnlinesin mukaan asiakaskokemuksen uudelle tasolle digitaalisten palveluilla, jotka ulottuvat check-in- ja kansipalveluista asiakaspalautteeseen.

”Tämä investointi tähtää energiatehokkuuden parantamiseen ja päästöjen vähentämiseen, mutta samalla panostamme matkustajien viihtyvyyteen. Haluamme olla johtava korkealaatuisen roro- ja ropax-kuljetuspalvelun tuottaja Itämeren alueella. Meneillään oleva 500 miljoonan euron uudisrakennusohjelma varmistaa, että tarjoamme jatkossakin asiakkaillemme ensiluokkaista palvelua,” sanoo tiedotteessa Finnlinesin toimitusjohtaja Emanuele Grimaldi.

JAA