Päämainos
Vaasan ABB:lta 90 tuulimuuntajaa Englantiin
Hankinta 28.02. 08:12

Vaasan ABB:lta 90 tuulimuuntajaa Englantiin

MHI Vestasin merituulipuisto Pohjanmerelle tuottaa energiaa miljoonalle brittikotitaloudelle.

28.02.2020
Teksti Esko Lukkari

ABB toimittaa 90 tuulimuuntajaa Triton Knoll -merituulipuistoon Englannin edustalle Pohjanmerelle. 860 megawatin merituulipuisto tuottaa energiaa noin miljoonalle kotitaloudelle. Muuntajat valmistetaan ABB Power Grids Finlandin muuntajatehtaalla Vaasassa.

Triton Knoll -tuulipuisto rakennetaan Pohjanmerelle 33 kilometrin päähän Englannin itärannikolle. MHI Vestas Offshore Wind toimittaa puistoon 90 tuuliturbiinia, joista kuhunkin asennetaan ABB:n korkean suorituskyvyn WindSTAR-muuntaja.

ABB Suomi tiedotti kaupasta 17.2.

Rajut olosuhteet

Tuuliturbiineihin asennetavat WindSTAR-tuulimuuntajat kestävät tuulituotannon voimakasta tärinää, äkkinäisiä liikkeitä ja vaihtelevia sähkökuormia. Pienikokoinen tuulimuuntaja kasvattaa tuulipuiston energiatehokkuutta ja sen eristyksessä on käytetty ympäristöystävällistä biohajoavaa nestettä.

“Olemme sitoutuneet kehittämään teknologioita, jotka edistävät kestävämpää energiajärjestelmää ja luovat ympäristöystävällisemmän sähköverkon. Tuulimuuntajat ovat askel kohti puhtaampaa energiajärjestelmää”, Transformers-liiketoiminnan johtaja Toni Koskinen ABB Power Grids Finlandista sanoo tiedotteessa.

“Muuntajat ovat merkittävimpiä ja kriittisimpiä merituuliturbiineihin hankittavia tuotteita. Kunnossapito merellä on haastavaa ja muuntajien tulee olla luotettavia. ABB:n kanssa olemme tehneet yhteistyötä WindSTAR-muuntajien kehittämisessä vastaamaan laatu- ja suorituskykyvaatimuksiamme”, sanoo hankintajohtaja Robert Slettenhaar MHI Vestas Offshore Windistä.

JAA