Päämainos
Kuvassa vasemmalla Anna Aminoff, LOGYn palkintovaliokunnan puheenjohtaja, Markku Henttinen, LOGYn toimitusjohtaja, Espoon kaupungin hankintajohtaja Ari Erkinharju sekä kehittämispäällikkö Veera Lavikkala ja LOGY Conferencen juontaja Taru Lindeman.
HankintaSisälogistiikka 06.02. 17:00

Kuvassa vasemmalla Anna Aminoff, LOGYn palkintovaliokunnan puheenjohtaja, Markku Henttinen, LOGYn toimitusjohtaja, Espoon kaupungin hankintajohtaja Ari Erkinharju sekä kehittämispäällikkö Veera Lavikkala ja LOGY Conferencen juontaja Taru Lindeman.

Vuoden 2020 hankintaorganisaatio sekä vuoden logistikko palkittiin Finlandia-talolla

Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGYn myöntämät palkinnot jaettiin tänään vuotuisessa logistiikka- ja hankinta-alan tapahtumassa LOGY Conferencessa Finlandia-talolla. 

06.02.2020

Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGYn myöntämät palkinnot jaettiin tänään vuotuisessa logistiikka- ja hankinta-alan tapahtumassa LOGY Conferencessa Finlandia-talolla. 

 

Vuoden 2020 hankintaorganisaatioksi on valittu Espoon kaupunki. Tunnustuksen tulivat vastaanottamaan Espoon kaupungin hankintajohtaja Ari Erkinharju sekä kehittämispäällikkö Veera Lavikkala.

 

Espoon kaupunki on toiminut edelläkävijänä ja tehnyt sekä Suomessa että kansainvälisessä mittakaavassa merkittävää työtä hankintatoimen kehittämisen eteen. Espoon kaupunki teki kehitysohjelman, joka sisältää muun muassa toimintamallin työkalujen ja menetelmien kehittämiseen. Keskeisessä roolissa on ollut henkilöstön ja sen kyvykkyyksien kehittäminen.

 

”Espoon hankintatoimen kehitystyö on erinomainen esimerkki siitä, miten   hankintatoimen vaikuttavuutta voidaan edistää sekä organisaation sisällä että ulkopuolella. Toivomme, että Espoon esimerkki innostaa myös muita kaupunkeja ja kuntia kehittämään hankintatoimea ja tunnistamaan hankintatoimen strategiseksi toiminnoksi ja työkaluksi kaupungin kehittämisessä”, LOGYn palkintovaliokunnan puheenjohtaja Anna Aminoff kertoo.

 

Vuoden 2020 logistikko on Otto Lahti

 

Vuoden 2020 Logistikko -tunnustus on myönnetty Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin johtavalle asiantuntijalle Otto Lahdelle. Palkinto myönnettiin hänelle tunnustukseksi työstä HCT (High Capacity Transport) -rekkojen logistiikan tehokkuuden kehittämisen ja päästöjen alentamisen eteen.

 

Traficom alkoi myöntää vuonna 2013 normaalia pidemmille ja painavammille ajoneuvoyhdistelmille kokeilua varten poikkeuslupia. Otto Lahti on toiminut avainhenkilönä kokeilujen johtamisessa ja ideoimisessa, sekä kokeiluihin liittyvissä ratkaisuissa ja tutkimuksissa.

 

”Otto on alusta asti suhtautunut testauksiin intohimoisesti uusien mahdollisuuksien etsimisenä. Käytännön kokeiluja oli paljon ja sen ympärillä tehtiin laajasti myös tutkimusta ja järjestettiin erilaisia tapahtumia. Kun keskustelee prosessissa mukana olleiden henkilöiden kanssa, kaikki tuovat esiin Otto Lahden. Hän pisti kaiken peliin.  Hänestä tuli HCT-asiantuntija, jota kaikki arvostivat ”, LOGYn palkintovaliokunnan jäsen Pekka Aaltonen kertoo.

 

Kokeilujen ja tutkimusten pohjalta asia eteni ministerin ohjauksella säädösmuutosten kartoittamiseen ja toteuttamiseen. Lopputulemana lainsäädäntöä muutettiin vuoden 2019 alusta siten, että se mahdollisti aikaisempaa pidemmät – jopa 34,5 metriä pitkät – yhdistelmät.

 

”Itse pidin aina tärkeimpänä, että homma etenee ja koko ajan opitaan uutta. Tekemisen meininki oli tärkeämpää kuin tarkka suunnitelma”, Lahti kuvailee prosessia.

JAA