Päämainos
HaminaKotkaan 46 miljoonan investoinnit
Hankinta 13.08. 10:14

HaminaKotkaan 46 miljoonan investoinnit

Fertilog rakentaa Mussaloon terminaaleja ja M. Rauanheimo junavaunujen purkuaseman.

13.08.2020
Teksti Esko Lukkari

HaminaKotkan Mussalon satamassa on käynnissä 46 miljoonan euron investoinnit. Investoinneilla kasvatetaan HaminaKotkan kautta tapahtuvia Venäjän transitokuljetuksia.

Kotkan Mussalossa jo pitkään toiminut Fertilog Group rakentaa satamaan uusia neste- ja irtolastiterminaaleja. Nesteterminaalin odotetaan valmistuvan kesällä 2021. Irtolastiterminaalin käyttöönotto tapahtuu jo vuoden 2020 lopulla.

Suomen Transitoliikenneyhdistys kertoi investoinneista 5.8.

Fertilog investoi terminaaleihin yhteensä noin 29 miljoonaa euroa. Uudessa nesteterminaalissa tullaan käsittelemään noin 300 000 tonnia metanolia vuodessa. Irtolastiterminaalin kapasiteetti on noin 0,5 miljoonaa tonnia lannoitteita vuodessa.

Rauanheimolle vaunujen purkuasema

Oy M.Rauanheimo Ab rakentaa parhaillaan Mussaloon uutta junavaunujen purkuasemaa sekä siihen liittyvää kuljetinjärjestelmää. Rautatieinfraa sekä varastotilaa lisätään vastaamaan kasvussa olevan transitoliikenteen tarpeita. 

Rauanheimon yhteensä noin 17 miljoonaa euroa maksava investointi valmistuu vielä tämän kuun aikana. Se lisää vaunujen purkukapasiteettia satamassa noin 1-1.5 miljoonalla tonnilla vuodessa.

Fertilog on venäläisessä omistuksessa oleva transitokuljetuksiin erikoistunut yritys. Sen liikevaihto vuonna 2019 oli 12,4 miljoonaa euroa ja liikevoitto 4,4 miljoonaa euroa. Yhtiö työllisti 11 henkilöä.

Rauanheimo on Suomen johtava satamaoperaattori, joka toimii 10 suomalaissatamassa. Yhtiö on osa KWH Logistics-yhtiötä. Rauanheimon vuoden 2019 liikevaihto oli 102,1 miljoonaa euroa ja liikevoitto 2,6 miljoonaa. Se työllisti tuolloin 205 henkilöä. 

JAA