Päämainos
Schaeffler hankki IoT-osaamista Suomesta
Hankinta 12.08. 10:07

Schaeffler hankki IoT-osaamista Suomesta

Saksalaisjätti lanseeraa Suomessa kehitettyä kunnonvalvontajärjestelmää maailmalle.

12.08.2020
Teksti Esko Lukkari kuvat Adobe Stock

Saksalainen auto- ja teollisuusalan jättiyritys Schaeffler on toteuttanut kunnonvalvontajärjestelmänsä OPTIME:n suomalaisen partneriverkoston avulla ja lanseeraa nyt tuotetaan markkinoille.

Schaeffler on aikaisemmin perustanut tuotekehitystiimin Suomeen. Business Finlandin Invest in Finland -yksikkö on auttanut Schaeffleria Suomen toimintaympäristön esittelyssä ja partneriverkoston muodostamisessa.

BF tiedotti asiasta 13.7.

Saksan suurimpiin perheyrityksiin kuuluva Schaeffler perusti IoT Solutions Center -yksikön Jyväskylään vuoden 2018 loppupuolella. Schaefflerin 14,4 miljardin euron liikevaihdosta noin neljännes tulee teollisuusdivisioonasta, johon Jyväskylänkin toiminnot kuuluvat.

IoT-yksikkö Jyväskylässä

Jyväskylässä kehitetty uusi järjestelmä on teollisuussovelluksiin suunniteltu kunnonvalvontajärjestelmä, jolla mitataan koneesta tai moottorista erilaisia arvoja. Mittaustietoja analysoimalla ennakoidaan esimerkiksi osien kulumista, jolloin huoltotoimia voidaan tehdä hallitusti.

”Perustimme Suomeen Industrial IoT Solution Centerin ja löysimme sopivat partnerit järjestelmän eri osa-alueiden kehittämiseen. Suomalaisten partnereiden ekosysteemi on mahdollistanut järjestelmän nopean kehitysaikataulun. Olemme löytäneet Suomesta osaavia työntekijöitä, ja olemme hyvin tyytyväisiä Jyväskylän tuotekehityskeskukseemme”, sanoo tiedotteessa Schafflerin Senior Vice President Industry Rauli Hantikainen.

”Tulimme Suomeen tuotekehitysosaamisen, partneriverkoston ja myös aktiivisen asiakasverkoston vuoksi. Tuomme etenkin partneriverkostolle merkittävää kasvua työntekijämäärässä ja liikevaihdossa”, Hantikainen jatkaa.

Tehokasta yhteistyötä

”Suomalainen IoT-ekosysteemi on todistanut osaamisensa Schaefflerin OPTIME-järjestelmän kehittämisessä. Tämä on upea referenssi. Suomessa on maailman toimivin teollisen IoT:n ekosysteemi, mikä on vakuuttanut saksalaisjätin”, sanoo toimialajohtaja Janne Kari Invest in Finlandilta.

Schaeffler työllistää noin 20 henkeä Jyväskylässä, mutta huomattavasti enemmän partneriverkostossa. Suomalaiset partnerit saavat myös tärkeän vientikanavan ja merkittävää myyntiä vientimarkkinoilla.

”Schaefflerilla on ollut jo pitkään Suomessa myyntiyhtiö, joka on myynyt teollisuudelle esimerkiksi laakereita. Nyt kyseessä on uusi ja toivottu osa-alue eli osa yrityksen tuotekehitystä. Schaeffler on erittäin maineikas yritys Euroopassa - esimerkiksi autoteollisuudessa. Suoria ulkomaisia sijoituksia kaivataan nyt lisää, jotta Suomi pääsee korjaamaan taantuman vahinkoja”, Kari sanoo.

Schaefflerilla on ollut kunnianhimoiset tavoitteet tuote- ja palveluliiketoiminnalleen heti alusta lähtien, kertoo saksalaisyrityksen yhteistyökumppaneihin kuuluvan Wirepasin toimitusjohtaja Teppo Hemiä.

”Järjestelmän tulee täyttää heidän kovat liiketoimintavaatimuksensa langattoman tiedonsiirron suhteen. Näitä ovat esimerkiksi alhainen tehonkulutus, laajennettavuus ja teollisuuden vaatima luotettavuus. Wirepasin mesh-radioteknologia täytti nämä vaatimukset.”

 

JAA