Päämainos

Schibsted osti Oikotien 185 miljoonalla

Tori.fi:n omistava norjalaisyhtiö on vahva toimija Suomessa digitaalisissa markkinapaikoissa.

04.08.2020
Teksti Esko Lukkari

Sanoma on myynyt Oikotie Oy:n, Suomen johtavan luokiteltujen ilmoitusten toimijan norjalaiselle Schibstedille. Kauppahinta ilman velkoja ja käteisvaroja on 185 miljoonaa euroa. 

Myyminen saattaa päätökseen Oikotien strategisten vaihtoehtojen arvioinnin, josta Sanoma tiedotti 11.2.2020. Sanoma käyttää varat pääasiassa oppimisliiketoimintansa kasvattamiseen.

Yhtiö tiedotti kaupasta 17.7.

”Keskitymme Learningiin sekä Media Finlandin valittuihin ydinliiketoimintoihin: journalismiin, viihteeseen ja B2B-markkinointiratkaisuihin. Meillä tulee olemaan käytettävissämme 400-500 miljoonaa euroa tuleviin yritysostoihin, joissa keskitymme erityisesti oppimisliiketoimintamme kasvattamiseen. Työskentelemme yritysostomahdollisuuksien parissa aktiivisesti myös koronaviruspandemian aiheuttamina poikkeusaikoina”, sanoo tiedotteessa Sanoman toimitusjohtaja Susan Duinhoven

Tori.fi ja Oikotie

”Schibsted omistaa Suomessa jo ennestään Tori.fi digitaalisen markkinapaikan. Norjalaisyhtiö on toiminut Suomessa jo yli vuosikymmenen ajan.

”Meillä on Suomessa kaksi toisiaan täydentävää digitaalista markkinapaikkaa, joilla on vahvat brändit ja osaavat työntekijät. Tämä luo vakaan perustan, joka mahdollistaa entistä parempien digitaalisten palveluiden kehittämisen,” sanoo Schibstedin toimitusjohtaja Kristin Skogen Lund.

Oikotie on Suomen suurin työpaikkojen ja asuntojen markkinapaikka verkossa. Yhtiöön kuuluvat lisäksi rakentamiseen ja remontointiin keskittyvä sivusto rakentaja.fi sekä sähkösopimusten vertailusivusto sahkovertailu.fi. Vuonna 2019 Oikotien liikevaihto kasvoi 27,6 miljoonaan euroon (26,3) ja operatiivinen käyttökate parani 9,4 miljoonaan euroon (8,4). Kesäkuun 2020 lopussa Oikotie Oy:llä oli 93 työntekijää (88 kokoaikaisiksi muutettuna), jotka siirtyvät kaupan myötä ostajalle.

Yrityskaupan johdosta Sanoma tulee kirjaamaan vertailukelpoisuuteen vaikuttavina erinä Sanoma Media Finlandin vuoden 2020 kolmannen vuosineljänneksen tulokseen noin 163 miljoonan euron myyntivoiton, joka sisältää kolmen miljoonaa euroa divestointiin liittyviä transaktiokuluja.

JAA