Päämainos

Konecranesilta kaksi isoa satamanosturia Hollantiin

Nosturit käsittelevät kuivaa irtolastia, teräslevykeloja, kappaletavaraa ja kontteja.

22.09.2020
Teksti Esko Lukkari

Konecranes toimittaa kaksi suurta satamanosturia Hollantiin ZHD Stevedorsille. Toinen menee Dordrechtiin ja toinen Moerdijkiin. Nosturit toimitetaan helmikuussa ja otetaan käyttöön maaliskuun 2021 loppuun mennessä. Ne käsittelevät kuivaa irtolastia, teräslevykeloja, kappaletavaraa ja kontteja.

Vuonna 1968 perustettu ZHD Stevedores on yksityinen, riippumaton ahtausalan yritys, jolla on yli 50 vuoden kokemus laivojen ahtaamisesta. Rotterdam-Rijnmondin alueella toimivalla ZHD:llä on terminaalit Dordrechtin ja Moerdijkin satamissa. ZHD tarjoaa myös ahtauspalveluita kelluvilta lautoilta Rotterdamin satamassa.

Konecranes tiedotti sopimuksesta 16.9.

ZHD uudistaa laitteitaan kilpailukyvyn parantamiseksi yhdellä maailman suurimmista satama-alueista. ZHD:llä on jo käytössä useita siirrettäviä Konecranes Gottwald -satamanostureita.

”20 vuotta sitten tilasimme ensimmäisen vanhoista, siirrettävistä Gottwald-satamanostureistamme”, ZHD Stevedoresin toimitusjohtaja Alain Bornet sanoo tiedotteessa. 

”Meillä on jo käytössä kaksi Model 6 -nosturia, joista toinen on sijoitettu moottorikäyttöisen ponttonin päälle 50 tonnin kelluvaksi nosturiksi. Uskomme, että investointi kahteen muuhun nosturiin on kasvumme vuoksi oikea ratkaisu”. 

Nostureissa digipalveluja

Uudet satamanosturien suurin nostokapasiteetti on 100 tonnia, joten ne soveltuvat teräslevykelojen, kappaletavaran ja konttien käsittelyyn. Kumpikin nosturi asennetaan ponttonille, jolloin ne tarjoavat monikäyttöisyyttä, jota useissa terminaaleissa tapahtuva toiminta edellyttää. Niissä on erilaiset tukijalat, joiden avulla nosturi voidaan sijoittaa ja sitä voidaan käyttää kapeissa tiloissa.

Kummassakin nosturissa on siirrettävän satamanosturin moottoritekniikka. Nosturit on valmistettu liitettäviksi ulkoiseen virtalähteeseen, mikä antaa ZHD:lle joustavuutta energialähteen ja toimintapisteiden suhteen.

Nostureissa on Konecranesin digitaaliset palvelut, kuten verkkoraportointi ja kaksisuuntainen etäyhteys, joiden avulla ZHD voi jakaa nosturitietoja suorituskyvyn parantamiseksi ja huoltotöiden helpottamiseksi.

Etusivulle >

Lisää hankintauutisia >

JAA