Sievi Capital ostaa Logistikas Oy:n
Hankinta 29.10. 13:00

Sievi Capital ostaa Logistikas Oy:n

Pääomasijoittajalle yrityskauppa on harppaus uudelle toimialalle.

29.10.2020
Teksti Esko Lukkari

Sievi Capital laajentaa logistiikkaan ja ostaa enemmistön Logistikas Oy:sta ja Logistikas Hankinta Oy:sta  Ostetut yhtiöt muodostavat jatkossa uuden perustettavan konsernin. Sievi Capitalille kauppa merkitsee uudelle toimialalle siirtymistä.

Kaupan toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksyntää ja kauppa arvioidaan saatavan päätökseen vuoden 2020 loppuun mennessä.

Logistikas Oy ja Logistikas Hankinta Oy yltivät vuonna 2019 noin 21 miljoonan euron liikevaihtoon. Logistikas Oy teki 14,7 miljoonan euron liikevaihdollaan yhden miljoonan euron liiketuloksen. Yhtiöissä oli tuolloin yhteensä 150 työntekijää. Yhtiön omavaraisuusaste oli 27 prosenttia.

Raumalainen Logistikas toimii kuudella paikkakunnalla ja sillä on varastotilaa 80 000 neliötä.

Sievi Capital tiedotti kaupasta 29.10.

”Logistiikka-ala on erittäin mielenkiintoinen ja on hienoa päästä mukaan toteuttamaan yhtiöiden seuraavaa kasvuvaihetta yhdessä nykyisten pääosakkaiden kanssa. Uskon, että Sievi Capitalin osaaminen ja tarjoamat resurssit auttavat meitä yhdessä onnistumaan merkittävässä kasvussa ja kehityksessä tulevien vuosien aikana”, sanoo Sievi Capitalin toimitusjohtaja Päivi Marttila.

Sievi Capital ostaa 70 prosenttia yhtiöiden osakekannoista, ja aiemmat omistajat Olderman Oy (Ari Salmen sataprosenttisesti omistama yhtiö) ja Werstas Works Oy (Toni Brigatin sataprosenttisesti omistama yhtiö) jäävät yhteensä 30 prosentin osuudella vähemmistöosakkaiksi perustettavaan konserniin. Jyrki Lehti irtautuu omistuksesta.

Yrityskaupalla ei ole henkilöstövaikutuksia Logistikas-yhtiöissä. Nykyisistä avainhenkilöistä hallituksen puheenjohtaja Ari Salmi jatkaa hallituksessa ja Toni Brigatti toimitusjohtajana. Yhtiön pääkonttori pysyy Raumalla ja nimi sekä logo säilyvät ennallaan.

Yrityskaupan taustalla on Logistikas-yhtiöiden hyvällä kasvu-uralla oleva liiketoiminta, ja halu kehittyä ja kasvaa edelleen.

Leveämmät hartiat tarpeen

”Logistikas on sellaisessa kasvuvaiheessa, jossa leveämmät hartiat tuovat hyvät mahdollisuudet kiihdyttää kasvuamme entisestään sekä laajentaa toimintaa uusille paikkakunnille ja palveluihin. Uskon, että Logistikas saa Sievistä näköisensä yrittäjähenkisen pääomistajan. Logistikas-yhtiöiden kehityksessä otetaan nyt mielenkiintoinen tulevaisuuden kasvuloikka”, Logistikas-yhtiöiden toimitusjohtaja Toni Brigatti sanoo tiedotteessa.

Sievi Capital on pörssilistattu (Nasdaq Helsinki) pääomasijoitusyhtiö, joka tekee pitkäjänteisiä sijoituksia pieniin ja keskisuuriin suomalaisiin yrityksiin. Yhtiö on kohdeyritysten johdon ja kanssaomistajien kumppani, joka aktiivisena omistajana tukee kohdeyritysten kasvua ja arvon rakentamista. Sievi Capital edustaa taustaltaan suomalaista perheyrittäjyyttä. Yhtiön mukaantulo mahdollistaa Logistikas-yhtiöiden vahvemman kasvun ja liiketoiminnan kehittämisen yhä suuremman markkina-aseman saamiseksi kasvavalla logistiikka-alalla.

Etusivulle >

AVAINSANAT

Yrityskauppa

JAA