Eltel kunnossapitää Fingridin voimajohdot
Hankinta 18.11. 08:32

Eltel kunnossapitää Fingridin voimajohdot

Eltel vastaa neljästä Fingridin kuudesta sopimusalueesta Suomessa kolmen vuoden ajan.

18.11.2020
Teksti Esko Lukkari

Eltel on sopinut kantaverkkoyhtiö Fingridin kanssa voimajohtojen peruskunnossapidosta. Sopimuksen mukaan Eltelin vastuulla on neljä kuudesta Fingridin sopimusalueesta: Häme-Uusimaa, Itä-Suomi, Pohjois-Pohjanmaa ja Lappi eli suurin osa Suomea. Sopimuskausi on 2021 - 2023.

Eltel tiedotti asiasta 16.11.

Eltelin vastuulla on muun muassa viankorjausvalmius, johto- ja lahotarkastukset, maadoitusmittaukset sekä ennalta määrätyt työpaketit. Sopimus on jatkumoa aiemmille kunnossapitosopimuksille samoilla alueilla ja vahvistaa Eltelin mukaan sen asemaa johtavana voimajohtojen kokonaispalvelujen tuottajana. 

Fingrid on menestynyt kansainvälisissä vertailuissa, jotka liittyvät muun muassa verkon käyttövarmuuteen ja kunnossapidon tehokkuuteen.

”Hienoa päästä jatkamaan kunnossapidon yhteistyötä Fingridin kanssa. Kolmivuotinen sopimus mahdollistaa toiminnan edelleen kehittämisen”, sanoo tiedotteessa Eltel Networksin toimitusjohtaja Juha Luusua.

”Eltelillä on merkittävä rooli kantaverkon voimajohtokunnossapidon toteuttamisessa ja olemme iloisia, että saamme jatkaa myös tulevan sopimuskauden”, sanoo Timo Kiiveri, omaisuudenhallinnan johtaja, Fingrid Oyj.

Etusivulle >

Lisää hankintauutisia >

JAA