Päämainos
Telenor Maritime ostaa KNL Networksin
Hankinta 26.11. 10:02

Telenor Maritime ostaa KNL Networksin

Kaupalla norjalaisyhtiö rakentaa globaalia järjestelmää merenkulun kriittisen datan jakamiselle. 

26.11.2020
Teksti Esko Lukkari

Norjalainen Telenor Maritime ostaa raskaasti tappiollisen oululaisen KNL Networksin. Norjalaisyhtiö tarjoaa tietoliikenneyhteyksiä risteily- ja offshore-aloille. KNL Networks on erikoistunut merenkulun kriittisen datan jakamiseen.

Telenor Maritimen visio merenkulun globaalisti toimivista yhteyksistä voi yhtiön mukaan nyt toteutua suomalaisyhtiön osaamisen avulla.

KNL Networks ylti vuonna 2019 reilun 0,6 miljoonan euron liikevaihtoon ja teki 3,5 miljoonan euron liiketappion. Yhtiössä oli tuolloin 32 työntekijää. Yritys on kerännyt rahoituskierroksillaan viime vuosina paljon pääomaa, mutta sen liiketoiminta ei ole lähtenyt kasvuun ja tappiot ovat syventyneet.

BusinessOulu tiedotti yrityskaupasta 24.11.

Telenor Maritimen palveluita käyttää yli 100 varustamoa ja 30 miljoonaa ihmistä yli 500 laivalla ja offshore-asennuksissa maailmanlaajuisesti. Telenor Group on taas yksi maailman suurista mobiilioperaattoreista, yhdistäen 180 miljoonaa asiakasta yhdeksällä eri markkina-alueella.

Teknologiset ja maantieteelliset tekijät ovat pitkään olleet haasteena kokonaisvaltaisille tietoliikenneratkaisuille merenkulussa. KNL Networksin teknologia yhdistettynä Telenor Maritimen merenkulun osaamiseen parantaa kaupallisen merenkulun liiketoimintakriittisen tiedonkulun jakamista. 

”Suuri harppaus”

”Telenor Maritimen visio ympäristöystävällisemmästä merenkulusta on ottanut suuren harppauksen eteenpäin KNL Networksin hankinnalla”, sanoo tiedotteessa Telenor Maritimen toimitusjohtaja Lars Erik Lunøe.

”KNL Networksin teknologia antaa toimialalle mahdollisuuden hyödyntää digitaalisia ratkaisuja, jotka mahdollistavat datan hyödyntämisen päätöksenteossa”, Lunøe jatkaa.

Yrityskaupan myötä Telenor Maritime voi tarjota samat digitalisaatiopalvelut niin merellä kuin maalla koko merenkulun sektorille, mikä mahdollistaa toimijoiden tuottavuuden kasvun. KNL:n avulla Telenor Maritime pääsee päästä päähän hallinnoitujen palveluiden tarjoamiseen merenkulun markkinoilla. Palvelut sisältävät globaalisti toimivan ja tietoturvallisen yhteyden ja pääsynhallinnan liiketoimintakriitiseen dataan.

“Olemme innoissamme siitä, että pääsemme yhdistämään osaamisemme Telenor Maritimen kanssa. Voimme yhdessä johtaa merenkulun digitalisaatiota ja parantaa asiakkaidemme kilpailukykyä”, sanoo KNL Networksin toimitusjohtaja Toni Lindén.

Telenor Maritime on vuodesta 2004 asti toiminut Norjassa Arendalin satamakaupungissa. Arendalin satama on ollut yksi suurimmista Norjassa 1700- ja 1800-luvuilla. Telenor Maritime aikoo nostaa Arendalin takaisin merenkulun kartalle merenkulun innovoinnin keskuksena.

Telenor Maritimen palveluita hyödyntää yli 100 varustamoa ja 30 miljoonaa ihmistä yli 500 laivalla ja offshore-asennuksissa maailmanlaajuisesti. Telenor Group on yksi maailman suurista mobiilioperaattoreista, yhdistäen 180 miljoonaa asiakasta yhdeksällä eri markkina-alueella.

Etusivulle >

Lisää hankintauutisia >

JAA