Päämainos
Hankinnan asiantuntija: Varasta rohkeasti muiden alojen ideat
Hankinta 19.03. 06:00

Hankinnan asiantuntija: Varasta rohkeasti muiden alojen ideat

Uteliaisuus ja halu oppia uutta ovat hankinnan ammattilaisen avainominaisuuksia.

19.03.2021
Teksti Osto&Logistiikka kuvat Sainsbury's

Hankintatoimen ulkopuolisten ideoiden varastamista kainostellaan turhaan. Juuri niistä on usein eniten lisäarvoa. Tätä mieltä on brittiläisen ruokakauppajätti Sainsbury'sin hankintajohtaja Patrick Dunne.

"Usein paras tapa innovoida on etsiä ideoita ja uusia tapoja toimia hankinnan ulkopuolelta. Ne ovat todennäköisesti paljon parempia kuin yrityksen hankintatoimen sisäisesti keksimät", huomauttaa Dunne CIPS-median artikkelissa.

Ihmisten lähettäminen tapahtumiin kannattaa Dunnen mukaan sekin.

"Ihmisten uteliaisuus, halu toteuttaa tavoitteita ja ajatusten jakaminen on tärkeää".

Henkilökunnasta suurlähettiläitä

Foodbuyn toimitusjohtaja Olivia Cockin mukaan kannattaa pyrkiä siihen, että henkilöstö toimii hyvänä edustajana yritykselle.

"Parhaat hankinnan ammattilaiset ovat uteliaita. Jos palkkaat ihmisiä, jotka haluavat oppia, tutkia ja nähdä tavarantoimittajia ja asiakkaita, heistä tulee yritykselle mahtavia suurlähettiläitä", toteaa Cock.

Vaikka asia voi tuntua itsestään selvältä, Cockin mukaan alalla työskentelee yhä paljon ihmisiä, joita ei kiinnosta oppia tuntemaan sektoriaan tai tehdä yhteistyötä asiakkaan kanssa. Hankinnan asiantuntijat muistuttavat, että hyvä kategorioiden hallinta perustuu aina liiketoiminnan tarpeiden ymmärtämiseen.

"Miten saavutat sen ilman, että puhut suoraan asiakkaiden kanssa? Et tule oppimaan sektoriasi, jos et kuuntele", Cock huomauttaa.

JAA