Päämainos
Tampereen Alihankintamessut järjestään syyskuussa
Hankinta 25.08. 09:16

Tampereen Alihankintamessut järjestään syyskuussa

Näytteilleasettajien määrän arvioidaan putoavan, mutta heitä tulee silti 15 maasta.

25.08.2021
Teksti Esko Lukkari

Tampereen Messut aikoo järjestää Alihankinta- ja AlihankintaHEAT -tapahtumakokonaisuuden syyskuussa 21.-23.9. Alihankintamessut on yksi suurimmista vuotuisista teollisuuden messutapahtumista Suomessa ja niillä on käynyt iso joukko messuvieraita. 

Alihankintamessut on myös kansainvälinen tapahtuma. Messuille on tulossa nytkin näytteilleasettajia 15 eri maasta. Vuonna 2019 näytteilleasettajia oli tuhat ja 20 eri maasta. Tänä vuonna myös kotimaisten näytteilleasettajien määrän arvioidaan pienenevän.

Tampereen Messut tiedotti asiasta 4.8.

Tampereen Messut aikoo tiedotteen mukaan tehdä kaikkensa voidaksemme järjestää turvallisen messukokemuksen. Tapahtumakokonaisuus järjestetään suunnitellusti niiden rajoitusten mukaan, jotka viranomaiset ovat asettaneet. Messuyhtiö aikoo järjestää myös ASTA-messut. Sen sijaan Hevoset-messut on siirretty ensi kevääseen. 

Tiedotteen mukaan teollisuusaloilla on patoutunutta tarvetta kasvokkain kohtaamisiin  virtuaalipainotteisen ajanjakson jälkeen, sillä kumppanuuksien solmiminen, kaupankäynnin tekeminen, uusimman tiedon jakaminen ja innovaatioiden esitteleminen on parasta livenä.

Kaikki Tampereen Messujen tapahtumat, myös Alihankinta ja AlihankintaHEAT 2021 järjestetään Aluehallintoviraston ja THL:n voimassa olevien terveysturvallisuustoimien, linjausten ja rajoitusten mukaisesti. Messuilla on muun muassa maskipakko ja maskeja ajetaan messuvieraille. 

Aamulehdessä 20.8. haastatellun Tampereen Messujen toimitusjohtajan Hannu Vähätalon mukaan Tampereen Messut ei ota kantaa alihankintamessujen yhteydessä yleensä järjestettyihin yritysten iltatapahtumiin. 

JAA