Päämainos
HSL siirtää uusien lähijunien hankintaa
Hankinta 02.12. 05:43

HSL siirtää uusien lähijunien hankintaa

HSL:n hallituksen oli tarkoitus päättää hankinnan käynnistymisestä tänä syksynä.

02.12.2021
Teksti Ilmari Tuomivaara kuvat HSL

Koronapandemia on lisännyt etätöitä, mikä on vähentänyt lähijunien käyttöä. Pitkän tähtäimen arviota tulevista matkustajamääristä on vielä toistaiseksi vaikea tehdä. Siksi HSL ei pysty tällä hetkellä arvioimaan riittävän luotettavasti, kuinka paljon ja millä aikataululla junia kannattaa hankkia.

”Pystymme arvioimaan junien tarpeen ja hankinta-aikataulun riittävän tarkasti siinä vaiheessa, kun pandemian aiheuttamat muutokset matkustamiseen tasaantuvat”, osastonjohtaja Tero Anttila sanoo HSL:n 30.11. julkaisemassa uutisessa.

Uutisen mukaan HSL voi varautua matkustajamäärien kasvuun tiettyyn pisteeseen asti myös ilman uuden kaluston hankintaa.

”Sm5-junien alkusarjan peruskorjaukset alkavat näillä näkymin 2020-luvun puolivälissä. Juniin on mahdollista rakentaa lisäpaikkoja korjausten yhteydessä”, Anttila kertoo.

”Muita keinoja vastata matkustajamäärien kasvuun ovat esimerkiksi junien käytön tehostaminen sekä liikenteen sujuvoittaminen. Selvitämme toimenpiteitä yhdessä Pääkaupunkiseudun Junakalusto Oy:n kanssa.”

Lähijunaliikenteen varikkojen toteuttamisen aikataulua tai niiden sijaintia ei ole vielä päätetty, mutta HSL jatkaa varikkoratkaisun valmistelua yhteistyössä Pääkaupunkiseudun Junakalusto Oy:n kanssa.

AVAINSANAT

HSL

JAA