Ilona IT ja Advania Hanselin uudet IT-puitetoimittajat
Hankinta 05.01. 11:06

Ilona IT ja Advania Hanselin uudet IT-puitetoimittajat

Oppilaitosten ja kuntien IT-hankintojen puitesopimukset ovat muuttuneet, kun Hansel kilpailutti IT-laitteiden puitesopimuksen uusiksi. Nyt hankintoja voi tehdä myös minikilpailutuksena useammalta toimittajalta.

05.01.2022
Teksti Ilmari Tuomivaara

Ilona IT Oy ja Advania Oy ovat yhteistyössä hakeutuneet IT-sopimuskumppaniksi.

"Yhdessä voimme tarjota oppilaitoksille ja kunnille poikkeuksellisen hyvän, uudenlaisen palvelupaketin, jossa Ilonan kehittämä uusi Emill-alusta on isossa roolissa", Ilona IT Oy:n tiedotteessa kerrotaan 4.1.

Ilona IT toimii oppilaitosten IT-ratkaisujen toimittajana valtakunnallisesti kaikille kouluasteille varhaiskasvatuksesta korkeakouluihin. Ilona toteuttaa lukuisia opettajien täydennyskoulutuksia vuosittain. Emill-alusta mahdollistaa tuki- ja koulutuspalvelujen uudenlaisen toteuttamisen.

Advania on yksi Pohjoismaisen IT-markkinan johtavista toimijoista. Yhtiöllä on lähes 3500 työntekijää  Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Islannissa ja Brittein saarilla. Yhtiön liikevaihto on yli 20 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on jo lähes sata työntekijää

Oppilaitosten ja kuntien IT-hankinnat muuttuivat

Hanselin kuntien ja oppilaitosten IT-hankintojen puitesopimus on arvoltaan n. 600 miljoonaa. Ilona IT on mukana Advanian sopimuksessa voimavarayksikkönä.

Hanselin kilpailutusmalli on nykyisin helppo ja joustava. Siinä toteutuu ”Kilpailuta sitä, mitä tarvitset” -periaate. Esimerkiksi kilpailutus toisen asteen lukiolaiskoneiden hankintaan täydellä tukipalvelulla on nykypäivää. Asiakas voi myös kilpailuttaa kertatoimituksen chromebookeista peruskoulun luokille 7–9. Uutta on myös se, että asiakas voi sisällyttää heille tärkeitä valintakriteerejä hankintaansa. Myös laitteet palveluineen kuukausiveloituksella on hankintamalli perinteisen ostamisen tai leasingin sijaan.

AVAINSANAT

Hansel

JAA