Päämainos
Stockmannin Helsingin tavaratalo yhä myymättä
Hankinta 06.01. 06:42

Stockmannin Helsingin tavaratalo yhä myymättä

Yhtiö myi velkojensa lyhentämiseksi Baltian tavaratalojaan jäi niihin vuokralaiseksi.

06.01.2022
Teksti Esko Lukkari kuvat Joakim Honkasalo

Stockmann myy Tallinnan ja Riian tavaratalokiinteistönsä ja solmi pitkäaikaiset takaisinvuokrasopimukset

Stockmann on myynyt yrityssaneerausohjelman mukaisesti Viron Tallinnassa ja Latvian Riiassa sijaitsevat tavaratalokiinteistönsä Viru Keemia Gruppille (VKG). Kauppahinta on yhteensä noin 87 miljoona euroa.

Sen sijaan yhtiön ”kruununjalokivenä” pidetty Helsingin keskustan tavaratalo on yhä myymättä. Sen kauppahinnaksi on julkisuudessa arvioitu jopa puoli miljardia euroa. Stockmannin mukaan Helsingin keskustan tavaratalokiinteistön ”myyntiprosessi etenee suunnitellusti”.

Stockmann käyttää Baltian kiinteistökauppojen myyntitulot vakuudellisten saneerausvelkojensa lyhentämiseen. 

Yhtiö tiedotti kaupoista 29.12.2021.

Stockmann jatkaa tavaratalotoimintaansa Tallinnassa ja Riiassa uuden omistajan kanssa tehdyillä pitkillä takaisinvuokraussopimuksilla. Vuokrasopimukset Stockmannin vuokralaisten kanssa jatkuvat pääosin nykyisellä konseptilla. 

Toiminta jatkuu normaalisti

”Olemme tyytyväisiä, että kiinteistöille löytyi vakaa ja luotettava baltialainen omistaja, joka haluaa kehittää kiinteistöjä sekä tavaratalojamme yhteistyössä kanssamme. Tavaratalomme jatkavat toimintaansa normaalisti. Stockmann on arvostettu yhtiö ja meillä on vahva asema asiakkaidemme keskuudessa molemmissa maissa. Tallinnan ja Riian tavarataloilla on erinomaiset sijainnit kaupunkien ydinkeskustoissa, mikä edesauttoi kiinteistöjen myyntiä”, sanoo tiedotteessa Stockmannin toimitusjohtaja Jari Latvanen.

”Molemmat maamerkkikiinteistöt ovat poikkeuksellisen hyvillä paikoilla Viron ja Latvian kasvavissa pääkaupungeissa, ja odotamme innolla, että pääsemme tutkimaan jatkosijoitusmahdollisuuksia, jotka tukevat Stockmannin ydinliiketoimintaa”, sanoo VKG Investin toimitusjohtaja Sten Pisang. VKG Invest on VKG:n sijoitusyksikkö. 

Stockmann rakennutti Tallinnan tavaratalokiinteistön vuonna 1996, ja se laajennettiin kaksikerroksisesta viisikerroksiseksi, Baltian suurimmaksi tavarataloiksi vuonna 2000. Tallinnan tavaratalokiinteistön vuokrattava nettopinta-ala on 22 980 neliömetriä. Riian tavaratalokiinteistö rakennettiin vuonna 2003, ja sen vuokrattava nettopinta-ala on 15 965 neliömetriä. 

VKG Invest on VKG:n itsenäinen sijoitusyksikkö, joka keskittyy itsenäisiin rahoitussijoituksiin, jotka eivät liity konsernin ydintoimintoihin, ja joka keskittyy ensisijaisesti kiinteistöihin. Viru Keemia Grupp on virolainen yksityisomistuksessa oleva teollisuusyritys, jonka historia ulottuu vuoteen 1924.

AVAINSANAT

Stockmann

JAA