Päämainos
Hailuotoon rakennetaan nykyisen lauttayhteyden korvaava, noin 8,5 kilometrin pituinen maantieyhteys Oulun Riutunkarin ja Hailuodon Huikun välille. Se sisältää pengertieosuuden ja Huikun ja Riutun noin 750 metriä pitkät sillat.
Hankinta 23.03. 09:06

Hailuotoon rakennetaan nykyisen lauttayhteyden korvaava, noin 8,5 kilometrin pituinen maantieyhteys Oulun Riutunkarin ja Hailuodon Huikun välille. Se sisältää pengertieosuuden ja Huikun ja Riutun noin 750 metriä pitkät sillat.

Hailuodon maantieyhteyden rakentaja-allianssi valittu

Jättihankkeessa rakennetaan 8,4 km pitkä kiinteä maayhteys ja kaksi 750m pitkää siltaa.

23.03.2022
Teksti Esko Lukkari kuvat Väylävirasto

Väylävirasto on valinnut Hailuodon kiinteän maantieyhteyden allianssikumppanit. Hailuodon GAP –ryhmittymässä rakentaja on GRK ja suunnittelijoina AFRY, Plaanan ja Ponvian.

Hailuodon lauttayhteyden korvaa jatkossa noin 8,4 kilometriä pitkä maantieyhteys Oulun Riutunkarin ja Hailuodon Huikun välille. Se sisältää pengertieosuuden lisäksi kaksi 750 metrin pituista siltaa. Kiinteä yhteys parantaa sujuvoittaa henkilö- ja tavaraliikennettä.

Hankkeen toteutus voi alkaa, kun sitä koskeva vesilupapäätös on saanut lainvoiman. Varsinaiset kiinteän yhteyden rakentamistyöt voidaan käynnistää aikaisintaan keväällä 2023 ja tieyhteys voisi valmistua aikaisintaan loppuvuodesta 2025.

AFRY tiedotti asiasta 15.3.

”Saamme yhdistettyä hankkeessa valtakunnallisen osaamisemme vahvaan paikallistuntemukseemme. Yhdessä kumppaniemme kanssa suunnittelemme väylähanketta, jolla on vaikutuksia pitkälle tulevaisuuteen”, sanoo tiedotteessa AFRYn Suomen infrasuunnittelun johtaja Mikko Inkala.

Valtakunnallinen maamerkki

”Aivan mahtavaa päästä suunnittelemaan valtakunnallista maamerkkiä Väyläviraston kanssa. Tiimi hitsautui yhteen jo tarjousvaiheessa yhdessä tilaajan, AFRYn, Plaanan, Ponvian ja GRK:n ammattilaisten kanssa”, sanoo projektipäällikkö Jaakko Mäkelä GRK Infra Oyj:stä.

Kumppanuuteen perustuvassa allianssimallissa hankkeen eri osapuolet muodostavat yhteisen projektiorganisaation. Allianssissa kaikkiin kysymyksiin haetaan yksimielinen päätös eri osapuolten kesken. Myös riskit ja hyödyt jaetaan kaikkien osapuolten kesken ennalta sovitussa suhteessa.

Hankkeen tarjouskilpailussa oli mukana neljä tarjoajaa. Valinta tehtiin kokonaistaloudellisen edullisuuden perusteella laatua painottaen.

”Hienoa päästä valitun allianssikumppanin kanssa yhdessä kehitysvaiheeseen, jossa voimme hyödyntää sekä suunnittelijan, urakoitsijan että tilaajan osaamista hankkeen parhaaksi”, kertoo hankkeen projektipäällikkö Terhi Honkarinta Väylävirastosta.

Hanke käynnistyy kehitysvaiheella arviolta maaliskuun lopulla. Kehitysvaiheessa laaditaan rakentamissuunnitelma ja valmistellaan hankkeen toteutusta. Väylävirasto tekee kehitysvaiheen päätteeksi erillisen päätöksen hankkeen toteutusvaiheesta.


 

AVAINSANAT

Hailuoto-hanke

JAA