Päämainos
Alihankinta 2022 -messut järjestetään syyskuussa Tampereella
SponsoroituHankinta 13.06. 11:40

Alihankinta 2022 -messut järjestetään syyskuussa Tampereella

Syksyn Alihankinta-messujen osastopaikat on myyty loppuun, joten kaikki hallit täyttävässä kansainvälisessä tapahtumassa nähdään noin tuhat näytteilleasettajaa.

13.06.2022
Teksti Osto&Logistiikka kuvat Tampereen Messut

Euroopan toiseksi suurin alihankintateollisuuden ja Suomen johtava teollisuuden messutapahtuma Alihankinta ja AlihankintaHEAT järjestetään 27.–29. syyskuuta 2022 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Tapahtumakokonaisuuden teemana on teollisuuden vetovoima, tarpeet ja tekijät.  Alihankinta 2022 -kumppaniyrityksenä toimii Wärtsilä Finland Oy.

Alihankinta ja AlihankintaHEAT 2022 -tapahtumakokonaisuutta odotetaan järjestäjien mukaan poikkeusvuosien jälkeen erityisellä innolla. 

"Syksy näyttää valoisalta ja messuja odotetaan innolla. Pandemia-aika muutti monia käytäntöjä, mutta ihmisten tarve kohdata toisiaan kasvotusten ei ole kadonnut. Tämän johdosta messuille ja tapahtumille on edelleen vahva tilaus, mistä myös loppuunmyyty Alihankinta on hyvä osoitus. Livetapahtumat mahdollistavat sovittujen tapaamisten lisäksi satunnaiset kohtaamiset ja yllättävät yhteistyömahdollisuudet, mikä ei onnistu vaikkapa Teams-tapaamisissa. Toki myös yhdessäololle on annettava iso arvo. Tavoitteena on tehdä syyskuun Alihankinta & AlihankintaHEAT -tapahtumasta merkityksellinen kohtaamispaikka ja kolmen päivän teollisuusjuhla, jossa se kuuluisa Tampereen positiivinen alihankintahenki on vahvasti läsnä", sanoo Tampereen Messut -konsernin PR- ja kumppanuusjohtaja, Alihankinnan projektipäällikkö Tanja Järvensivu.

Kumppaniyrityksenä Wärtsilä Finland Oy

Alihankinta ja AlihankintaHEAT 2022 -tapahtumakokonaisuuden teema on teollisuuden vetovoima, tarpeet ja tekijät. Teema nostaa laajasti esille teollisuuden tarpeet ja näkymät tässä hetkessä ja tulevaisuudessa. Näkökulmina puhuttavat etenkin teollisuuden vetovoimaisuus ja osaavien tekijöiden houkuttelu alalle, uudenlaisen yhteistyön tärkeys sekä alati muuttuvan maailmantilanteen aiheuttamat haasteet ja muutokset.

Ohjelmassa keskitytään tiistaina 27.9. teemaan ”Teollisuuden vetovoima, tarpeet ja tekijät”. Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY palkitsee avajaispäivänä Vuoden alihankkijan ja Vuoden päähankkijan. Keskiviikkona 28.9. ohjelmakokonaisuus rakentuu otsikolla ”Teollisuuden tulevaisuus ja ajankohtaiset haasteet”, jonka alla pureudutaan muun muassa Ukrainan kriisin vaikutuksiin, alan hankintavaikeuksiin, kyberturvallisuuteen ja varautumiseen sekä teollisuuden tulevaisuuden muutoksiin. Torstaina 29.9. on luvassa ”Tulevaisuuden tekijöiden torstai”, jolloin sisällössä korostetaan teollisuuden vetovoimaa, nuoria ja opiskelijoita kiinnostavia kokonaisuuksia sekä oppilaitosten, korkeakoulujen ja yritysten yhteistyön tärkeyttä.

Alihankinta 2022 -kumppaniyrityksenä toimii Wärtsilä Finland Oy. Wärtsilä on kansainvälisesti johtava innovatiivisen teknologian ja elinkaariratkaisujen toimittaja merenkulku- ja energiamarkkinoilla. Vuonna 2021 Wärtsilän liikevaihto oli 4,8 miljardia euroa.

Alihankinta esittelee metalli-, elektroniikka-, muovi- ja kumiteollisuutta, teollisuuden ICT-ratkaisuja sekä näiden alojen suunnittelua ja konsultointia. Tapahtuma on perinteisesti koonnut Tampereelle yli tuhat näytteilleasettajaa paristakymmenestä maasta ja noin 18 000 messuvierasta. Tampereen Messut -konserni järjestää tapahtuman yhteistyössä Teknologiateollisuus ry:n, Kumiteollisuus ry:n, LOGY ry:n ja Muoviteollisuus ry:n kanssa. Tapahtuma on toteutettu Tampereella vuodesta 1988 lähtien.

JAA