Päämainos
Kesko tiukentaa hankintalinjauksiaan – tavoitteena ehkäistä metsäkatoa
Hankinta 15.06. 06:35

Kesko tiukentaa hankintalinjauksiaan – tavoitteena ehkäistä metsäkatoa

Uudet linjaukset kahvin ja teen kestävälle tuotannolle.

15.06.2022
Teksti Osto&Logistiikka

Kesko on uudistanut hankintalinjauksiaan metsäkadon ja luontokadon ehkäisemiseksi. Uuden metsäkatolinjauksen mukaisesti Keskon omien brändien valikoimiin hyväksytään vain 100 % kestävästi tuotettua puuta, paperia, palmuöljyä, soijaa, kaakaota, kahvia ja teetä.

Kesko tiedotti aiheesta 13.6.

”Ilmasto ja luonto sekä hankintaketjujen kestävyys ovat Keskon vastuullisuusstrategian keskeisiä painopisteitä. Suurena kaupan alan toimijana kannamme vastuumme ja näemme välttämättömäksi ohjata globaalia hankintaamme entistäkin kestävämpään suuntaan”, sanoo Keskon vastuullisuus- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Riikka Joukio.

Kesko ohjaa metsäkadon kannalta erityistä huolta aiheuttavien raaka-aineiden hankintaa kestävän kehityksen linjauksillaan. Nyt julkaistun metsäkatolinjauksen lisäksi Kesko täydentää aiempia hankintalinjauksiaan uudella kahvi- ja teelinjauksella.

“Kaikki Pirkka, K-Menu ja Kespron Menu -kahvit ja -teet ovat kestävää alkuperää eli niiden alkutuotannon vastuullisuus on sertifioitu”, Joukio sanoo.

Keskon metsäkatolinjaus asettaa vaatimuksia kestävälle tuotannolle

Metsäkatolinjauksessaan Kesko sitoutuu hankkimaan metsäkadon kannalta erityistä huolta aiheuttavia raaka-aineita ainoastaan kestävästi tuotettuina.

Uusi linjaus kokoaa yhteen linjaukset vastuullisen puun, palmuöljyn, soijan, kaakaon, kahvin ja teen hankinnasta. Kesko edellyttää, että kaikki omien brändituotteiden sisältämä palmuöljy, soija, kaakao, kahvi ja tee on tuotettu vastuullisesti. Tavoitteita on asetettu myös tuleviksi vuosiksi: kaikki Keskon valikoimissa olevat puu- ja paperituotteet ovat vastuullisesti tuotettuja vuoteen 2025 mennessä.

Lihan hankinnassa Kesko jatkaa aiempaa toimintamalliaan: Kaikki Keskon K-ruokakauppoihin toimittama naudanliha on suomalaista. Suomalaisessa naudantuotannossa ei käytetä soijarehua.

EU-lainsäädäntöä metsäkadon ehkäisemiseksi suunnitteilla

Maahantuojille on lähivuosina suunnitteilla myös lakiin perustuva velvollisuus selvittää tuotteiden tuotantoketjujen mahdolliset metsäkatovaikutukset, sillä EU ehdottaa uutta lainsäädäntöä ehkäisemään maailman metsäkatoa. Uusi sääntely koskisi kuutta tuoteryhmää: soijaa, palmuöljyä, kahvia, kaakaota, nautakarjaa ja puuta sekä niitä sisältäviä tai niistä valmistettuja tuotteita.

AVAINSANAT

Kesko

JAA