Kimmo Mäki isoihin saappaisiin Finaviassa

03.10.2017
Teksti Esko Lukkari

Helsingin Sataman toimitusjohtaja Kimmo Mäki astuu isoihin saappaisiin, kun hän siirtyy Finavian toimitusjohtajaksi ensi vuoden alussa. Mäellä on logistiikka-alan kokemusta myös Stevecosta ja Stockmannilta.    

Finavian eläkkeelle jäävä toimitusjohtaja Kari Savolainen on nostanut aiemmin harmaan ja nuutuneen lentokenttäyhtiön toiminnan aivan uudelle tasolle. Hän on vaikuttanut keskeisesti esimerkiksi Helsinki-Vantaan käynnissä olevan jättimäisen 900 miljoonan euron laajennushankkeen käynnistämiseen. 

Savolainen sai Finnairin tuella ja junailutaidoillaan johtavat poliitikot ja liikenneministeriön vakuutettua Helsinki-Vantaan kasvumahdollisuuksista. Samanaikaisesti hän on pystynyt pitämään pientä kapinointia virittäneiden sisämaan maakuntakenttien johdon rauhallisena. 

Esimerkiksi Tampere-Pirkkalan lentokentän ja paikallisen Kauppakamarin johto oli lähes ilmikapinassa muutama vuosi sitten, kun Tampereen kentän investointeihin ja liikenteen kasvattamiseen ei riittänyt rahaa. Myös Turussa ja Oulussa on nuristu kenttäinvestointien hitautta ja pienuutta, kun Helsinki-Vantaa on imenyt liki kaikki valtion rahat. 

Mäen lähtö Finaviaan käynnisti seuraajanhaun myös Suomen ykkössatamaksi matkalla olevan Helsingin Sataman ruoriin. Paikka kiinnostaa varmaan jo muitakin kuin satama-alan osaajia. 

Mäki jatkaa nykyisessä tehtävässään normaalisti vuoden loppuun asti ja siirtyy Finaviaan 1.1.2018. Helsingin Sataman hallitus on jo aloittanut uuden toimitusjohtajan rekrytoinnin. Hallituksen puheenjohtaja Pia Pakarisen mukaan tavoitteena on, että uusi toimitusjohtaja aloittaisi tehtävässään jo vuodenvaihteessa 

JAA