Päämainos

Webastolta sähköauton latausasema

17.11.2017
Teksti Esko Lukkari

Polttomoottoriautojen autolämmitysjärjestelmistään tunnettua Webastoa myyvä Oy Kaha Ab tuo markkinoille ensimmäisen sähköauton latausasemansa, WebastoPuren. Suomessa se on markkinoilla joulukuussa 2017.

Yhtiö aikoo laajentaa latausasemavalikoimaansa merkittävästi jo vuonna 2018. Silloin se lupaa julkistaa datayhteydellä varustetun AC-latausaseman, DC-pikalaturin ja matkakäyttöön suunnitellun latauskaapelin.

WebastoPure on kuluttajille tarkoitettu sähköauton latausasema, joka voidaan kiinnittää esimerkiksi omakotitalon seinään. Se on varustettu 4,5-metrisellä latausjohdolla, joten autoa ei tarvitse ajaa kiinni latauspisteeseen. Latausjohdossa on Type 2 -latauspää, mikä tulee jatkossa olemaan yleisin pistoketyyppi valtaosassa markkinoille tulevia, ladattavia sähköautoja. 

Laitteen latausteho on kytkentätavasta riippuen 3,7–22 kW, mikä kattaa kaikki markkinoilla olevat sähköautot ja ladattavat hybridit. 

Webasto Pure syöttää autolle sen salliman tehomäärän vaihtojännitettä ja auton oma järjestelmä hoitaa loput. Laite tarvitsee vain ammattilaisen asentaman, kiinteän 230-voltin verkkoliitännän. Latausasema on vikavirtasuojattu.

JAA