Päämainos

Vuoden 2021 Kolkuttaja on Arto Kärkkäinen

SKAL-palkinnon saaja on vaikuttanut kahden miljoonaluokan koulutushankkeen saamiseen Pohjois-Savoon.

31.03.2021
Teksti Esko Lukkari

SKAL:n Metsäalan Kuljetusyrittäjä ry:n vuoden 2021 Kolkuttaja-palkinnon saa Arto Kärkkäinen. Palkinto jaettiin kolmannentoista kerran. 

Savon ammattiopistossa kouluttajana toimiva Kärkkäinen on palkintoperusteiden mukaan tehnyt työtään antaumuksella ja tuloksellisesti. Samalla Savon ammattiopisto on noussut muutamassa vuodessa malliesimerkiksi koko maan muille logistiikka-alan kouluttajille.

Arto Kärkkäinen on tiedotteen mukaan yrittäjähenkinen ja aktiivinen asioiden eteenpäin viejä. Metsäalan Kuljetusyrittäjät ry:n hallitus teki Kolkuttajan valinnan.

SKAL tiedotti palkinnosta 29.3.

Palkinnolla huomioidaan kerran vuodessa jäsenyritysten toimintaedellytyksiin erityisen positiivisella tavalla vaikuttaneita henkilöitä, yrityksiä, yhteistyötahoja tai yhteistyöryhmiä.

Palkinto on tunnustus metsäalan kuljetusyrittäjien toimintaedellytysten parantamiseksi tehdystä työstä. Tärkeää on kehittämiseen tähtäävä yhteistyöhakuinen, jopa molempien osapuolten taloudelliseen menestykseen tähtäävä toiminta.

Hankki Savoon kaksi koulutushanketta

Hän on ollut vahvasti vaikuttamassa kahden miljoonaluokan koulutuksen kehittämishankkeen saamiseen logistiikka-alalle Pohjois-Savoon. Hankkeita ovat ”Tehokkaan puutavarakuljettajakoulutuksen oppimisympäristöjen- ja osaamisen kehittäminen” ja ”Raskaan autokaluston kuljettajan jaksamisen edistäminen Vireeksi (Vireeksi-kuljettajan parhaaksi)”.

Kärkkäisen toiminta on ollut SKAL:n mukaan poikkeuksellista alamme peruskoulutuksen kehittämisessä sekä alalla toimivien kuljettajien hyvinvoinnin ylläpitämisessä. Metsäalan Kuljetusyrittäjät ry:n yksi kärkihankkeista on torjua uhkaavaa, lähes koko maassa jo todellisuutta olevaa, kuljettajapulaa koulutusta kehittämällä. 

Perinteisesti palkinto on luovutettu Metsäalan Kuljetusyrittäjät ry:n vuosikokouksessa. Poikkeuksellisista olosuhteista johtuen palkinto luovutettiin 26.3. Kuopiossa ravintola Kummisedässä.

JAA