Päämainos

Heinon Tukun kaupalle jatkoaika

Keskon mielimän yrityskaupan käsittelyaikaa on jatkettu lokakuun loppuun saakka.

26.09.2019
Teksti Esko Lukkari

Markkinaoikeus on pidentänyt Kilpailu- ja kuluttajavirastossa (KKV) tutkittavana olevan Kesko Oyj:n ja Heinon Tukku Oy:n välisen yrityskaupan käsittelyaikaa 31.10.2019 asti. 

Ilman määräajan pidennystä yrityskaupan käsittelymääräaika olisi päättynyt 17.9.2019.

Kesko kertoi 7.5. ostavansa Heinon Tukku Oy:n perheyhtiö Tukkuheino Oy:ltä ja henkilöomistajilta. Kaupalla Kesko ilmoitti kasvattavansa tarjontaansa foodservice-markkinassa. 

Heinon Tukku työllistää noin 450 työntekijää ja se on pääkaupunkiseudun johtavia foodservice-markkinan toimijoita. Heinon Tukun ja kalanjalostukseen erikoistuneen Kalavapriikin viime vuoden yhteenlaskettu liikevaihto oli 264 miljoonaa euroa ja vertailukelpoinen pro forma -liikevoitto oli 10,0 miljoonaa euroa. Kalavapriikki Oy:n sekä sen toimitus- ja noutotukkukiinteistöjen Espoossa, Helsingissä, Kuopiossa ja Vantaalla on määrä siirtyä Keskolle.

Keskon Kespro palvelee foodservice-alan ammattiasiakkaita eli hotelli-, ravintola- ja catering-toimialan asiakkaita sekä julkista sektoria. Kesprossa on noin 500 työntekijää ja sen liikevaihto vuonna 2018 oli 872 miljoonaa euroa. Kesprolla on 14 noutotukkua. Heinon Tukku täydentäisi Kespron palvelutarjontaa ja verkostoa erityisesti pääkaupunkiseudulla.

JAA