Päämainos
Neste hehkuttaa uusiutuvia tuotteitaan
Toimitusketjut 14.02. 08:12

Neste hehkuttaa uusiutuvia tuotteitaan

”Asiakkaille saatu 9,6 miljoonaa tonnia pienemmät ilmastopäästöt globaalisti vuonna 2019”.

14.02.2020
Teksti Esko Lukkari

Neste kehuu vähentäneensä uusiutuvilla tuotteillaan asiakkaittensa kasvihuonekaasupäästöjä vuonna 2019  yhteensä 9,6 miljoonalla tonnilla maailmassa. 

Määrä vastaa 1,5 miljoonan keskiverto-EU-kansalaisen vuosittaista hiilijalanjälke tai 3,5 miljoonan henkilöauton poistamista vuodeksi liikenteestä. 

Neste tiedotti asiasta 10.2.

”Olemme hyvin ylpeitä asiakkaidemme ja yhteistyökumppaniemme kanssa tekemästämme työstä, jossa vähennämme asiakkaidemme kasvihuonekaasupäästöjä uusiutuvien tuotteidemme avulla. Näihin kuuluvat esimerkiksi Neste MY uusiutuva diesel™ ja Neste MY uusiutuva lentopolttoaine”, sanoo tiedotteessa Nesteen toimitusjohtaja Peter Vanacker.

”Viime vuonna teimme kaksi kunnianhimoista ilmastolupausta. Ensimmäinen näistä on lupauksemme vähentää asiakkaidemme kasvihuonekaasupäästöjä uusiutuvien ja kiertotalousratkaisujemme avulla vuosittain vähintään 20 miljoonaa tonnia CO2e vuoteen 2030 mennessä. Kasvihuonekaasupäästöjen vähentäminen 7,9 miljoonasta tonnista vuonna 2018 9,6 miljoonaan tonniin vuonna 2019 oli erinomainen alku. Toinen lupauksemme on pienentää Nesteen tuotannon hiilijalanjälkeä nopeammin kuin EU:n ilmasto- ja energiatavoitteet velvoittavat. Yksi konkreettinen esimerkki työstämme on pitkäaikainen sopimus tuulivoiman käytöstä Suomen tuotantolaitoksillamme”, Vanacker sanoo

Jäteraaka-aine 80 prosenttia

Neste pyrkii myös laajentamaan globaalia asemaansa jäte- ja tähderaaka-aineissa. Vuonna 2019 uusiutuvien jäte- ja tähderaaka-aineiden osuus Nesteen käyttämistä uusiutuvista raaka-aineista oli 80 prosenttia. Yhtiö investoi myös uusien skaalautuvien tulevaisuuden raaka-aineiden ja tarvittavien teknologioiden etsimiseen nykyisten raaka-ainelähteiden ulkopuolelta.

“Yhteistyöllä pystymme vauhdittamaan alan kehitystä, vähentämään päästöjä ja torjumaan ilmastokriisiä”, Vanacker lisää. 

Yhtiön vuotuinen jalostuskapasiteetti on nyt kolme miljoonaa tonnia uusiutuvia tuotteita jalostamoillaan Suomessa, Alankomaissa ja Singaporessa. Näistä kolmesta miljoonasta tonnista Nesteen vuosittainen uusiutuvan lentopolttoaineen kapasiteetin osuus on tällä hetkellä 100 000 tonnia. 

Singaporen laajennus vuonna 2022 kasvattaa Nesteen uusiutuvien tuotteiden vuotuisen kokonaiskapasiteetin lähes 4,5 miljoonaan tonniin. Uusiutuvan lentopolttoaineen osuus vuotuisesta kokonaiskapasiteetista tulee olemaan yli miljoona tonnia vuonna 2022.

JAA