Päämainos
Pakettipisteelle lisää ulos sijoitettavia pakettiautomaatteja
Kuljetukset 10.05. 07:32

Pakettipisteelle lisää ulos sijoitettavia pakettiautomaatteja

Automaateissa on käytössä virolaisyhtiö CollabNetin kanssa kehitetty hallintajärjestelmä.

10.05.2024
Teksti Esko Lukkari

Yhteiskäyttöisiin automaatteihin erikoistunut Lehtipiste Oy:n omistama Pakettipiste vahvistaa automaattiverkostoaan ulos sijoitettavilla automaateilla. Kesän lopulla mennessä niitä on asennettuna jo 30.

Automaateissa hyödynnetään uudenlaista hallintajärjestelmää. Hallintajärjestelmän avulla Pakettipiste parantaa tulevaisuuden kilpailukykyään ja varmistaa liiketoiminnan kasvuaan.

Pakettipisteellä on tällä hetkellä yli 700 automaattia sijoitettuna sisätiloihin. Ensimmäiset ulos sijoitetut automaatit sijaitsevat Lohjalla ja Vihdissä. Loppukesästä niitä on sijoitettuna yli 30 paikkakunnalle. Ulkoautomaateilla asiointi onnistuu vuorokauden ympäri noutokoodilla. 

Pakettipiste tiedotti asiasta 7.5.

”Sisätilat rajatut”

”Automaattien suosio kasvaa ja tulevaisuudessa automaateille halutaan tilata entistä enemmän paketteja. Kaupan sisätilat ovat rajatut, joten uudenlaiset automaatit tuovat joustavuutta sijoitusratkaisuihin ja automaattien lokerokokoja voidaan muuttaa aiempaa helpommin. Suunnittelussa huomioitiin myös mahdollisuudet tuottaa kotimaisia automaatteja”, sanoo tiedotteessa Pakettipisteen myyntijohtaja Erkki Vehman.

Uudet automaatit hyödyntävät Pakettipisteen yhteistyössä virolaisyhtiö CollabNetin kanssa kehittämää hallintajärjestelmää. Pakettipiste halusi luoda hallintajärjestelmän, johon voi liittää usean eri valmistajan pakettiautomaatteja ja samalla päästä kehittämään joustavammin uusia ominaisuuksia noutopisteisiinsä.

”Kehitystyö on ollut erittäin merkittävä Pakettipisteen mittakaavassa. Uudessa järjestelmässä on kyse siitä, että voimme valita meille sopivimman pakettiautomaatin toimittajariippumattomasti, pystymme hallitsemaan kapasiteettiamme joustavammin ja optimoida kapasiteetin käyttöä reaaliajassa. Kapasiteetin hallinta korostuu avoimessa verkostossa, jossa toimittavia osapuolia on useita”, kertoo Pakettipisteen kehityspäällikkö Valtteri Skutnabb.

Esteettömyys huomioitu 

Pakettipisteen kehittämässä järjestelmässä on huomioitu mahdollisuus valita paketille sopiva noutokorkeus.

”Järjestelmässä on ominaisuus, jolla verkkokaupassa asioiva voi ohjata saapuvat ja lähtevät paketit alimmaisiin luukkuihin. Osaan automaateista on tulossa käyttönäppäimet ja kuulokeliitäntä, jotka mahdollistavat automaatin käyttämisen myös näkövammaisille henkilöille”, Skutnabb sanoo.

Uusi hallintajärjestelmä tuo kaikki uudet ominaisuudet jo käytössä oleviin automaatteihin. Tällä hetkellä järjestelmien vaihtotyö on käynnissä. Uusi hallintajärjestelmä on käytössä koko automaattiverkostossa kesäkuun loppuun mennessä.

JAA