Norjalainen AutoStore on maailman nopeimmin kasvava varastoautomaatiojärjestelmä.
Sisälogistiikka 31.03. 14:47

Norjalainen AutoStore on maailman nopeimmin kasvava varastoautomaatiojärjestelmä.

DSV:lle Vantaalle AutoStoren moderni varastojärjestelmä

Tanskalainen logistiikkajätti investoi globaalisti varastoautomaatioon kilpailukykyä parantaakseen.

31.03.2021
Teksti Esko Lukkari

DSV Solutions investoi globaalisti AutoStore-varastoautomaatioon parantaakseen keräilykapasiteettiaan ja palvelukykyään erityisesti verkkokauppaliiketoiminnassa. 

Hiljattain saman AutoStore-järjestelmän hankki Tukholman Arlandan logistiikkakeskukseensa Suomen Postin omistama sisälogistiikkaa erikoistunut Aditro Logistics. Samalla Posti kertoi, että muutkin isot logistiikkakeskukset varustetaan AutoStorella. 

Norjalainen AutoStore on maailman nopeimmin kasvava varastoautomaatiojärjestelmä. Järjestelmiä valmistetaan Puolassa ja niitä on käytössä yli 30 maassa. Monet logistiikka-alan huippuyhtiöt ovat viime vuosina investoineet norjalaisjärjestelmiin. 

Tanskalainen logistiikkajätti DSV tekee AutoStore-investoinnin myös Suomeen. Vuonna 2019 Vantaalle avatun 40 000 neliön logistiikkakeskuksen toisessa kehitysvaiheessa logistiikkakeskus saa AutoStore-varastoautomaatiojärjestelmän.

DSV Finland tiedotti asiasta 30.3. 

Vantaalla käyttöön vuoden lopulla

Vantaalla AutoStore-moniasiakasratkaisu asennetaan ja otetaan käyttöön vuoden 2021 loppupuolella, ja se koostuu yli 30 000 pientavaralaatikosta ja niiden kuljetusjärjestelmästä. AutoStoren etuihin kuuluu se, että sen kaikki osat ovat skaalautuvia ja modulaarisia.

AutoStore on automaattinen, goods-to-man-periaatteeseen perustuva varastointi- ja keräilyjärjestelmä, jossa pientavaralaatikot siirretään automaattisesti keräilyasemalle lopullista keräilyä varten. AutoStore on ollut jo käytössä DSV Solutionsilla Norjassa ja Tanskassa.

”Tämä järjestelmä kasvattaa merkittävästi läpimenokapasiteettiamme ja varmistaa tasaisen laadun vaihtelevien tilausvolyymien käsittelyssä”, sanoo tiedotteessa Jan Magnus Nordberg DSV Solutionsin toimitusjohtaja.

JAA

LUETUIMMATArtikkelin nostokuva