Päämainos
Gasum laajentaa ARA-alueelle
Toimitusketjut 19.11. 10:13

Gasum laajentaa ARA-alueelle

Yhtiö on tehnyt LNG:n toimitussopimuksen Hollantiin ja Belgiaan Equinor-yhtiön kanssa.

19.11.2020
Teksti Esko Lukkari

Gasum laajentaa bunkrausaluettaan Pohjoismaista Hollannin ja Belgian Amsterdam-Rotterdam-Antwerpen (ARA) -alueelle. Se on tehnyt sopimuksen nesteytetyn maakaasun (LNG) toimittamisesta energiayhtiö Equinorille. 

Yhtiöt ovat tehneet yhteistyötä jo vuodesta 2011 lähtien.

Gasum tiedotti sopimuksesta 18.11.

Equinorin pääkonttori on Norjassa. Gasum ja Equinor ovat tehneet yhteistyötä useiden projektien sekä Equinorin alusten LNG-toimitusketjun kehittämisessä pitkään. Gasum on bunkrannut LNG:tä Equinorin öljytankkereille, jotka kuljettavat raakaöljyä Pohjanmereltä Ruotsin ja Baltian maiden satamiin.

“Olemme ylpeitä siitä, että Equinor valitsi Gasumin kumppanikseen ARA-alueella. Equinor on LNG:n käytön edelläkävijä, ja ensimmäinen LNG-asiakkaamme merenkulkusegmentillä”, sanoo tiedotteessa Gasumin meriliikenteen myyntijohtaja Jacob Granqvist.

Gasum toimittaa LNG-erät Equinorille pääasiassa Coralius- ja Kairos-bunkrausaluksillaan. Yhteistyö Equinorin kanssa ARA-alueella laajentaa Gasumin liiketoiminta-aluetta ja mahdollistaa muidenkin asiakkaiden palvelun alueella. 

LNG merenkulun polttoaineena

LNG täyttää meriliikenteen rikkidirektiivin vaatimukset sekä tulevaisuuden tiukemmat päästörajoitukset, jotka koskevat esimerkiksi typenoksidi-, hiukkas- ja hiilidioksidipäästöjä. LNG:n käytössä ei synny lainkaan rikkidioksidi- eikä hiukkaspäästöjä ja typenoksidipäästöt vähenevät jopa 85 prosenttia. LNG:n avulla pystytään myös vähentämään hiilidioksidipäästöjä noin 20 prosentilla.

LNG:tä ja nesteytettyä biokaasua (LBG) voidaan käyttää samoissa käyttökohteissa, joten niitä voidaan myös sekoittaa keskenään.

Etusivulle >

Lisää toimitusketju-uutisia >

JAA