Päämainos
Ilmaiset palautukset vähenemässä
Toimitusketjut 02.10. 11:06

Ilmaiset palautukset vähenemässä

Entistä harvempi yritys tarjoaa maksutonta palautuspalvelua asiakkailleen.

02.10.2017
Teksti Heli Satuli kuvat Istockphoto

Vielä viime vuonna 55 prosenttia eurooppalaisista verkkokaupoista tarjosi ilmaisen tuotteen palautuksen, nyt luku on tippunut alle kolmasosaan eli 28 prosenttiin. Isossa-Britanniassa yhä puolet yrityksistä antaa asiakkaan palauttaa tuotteen maksutta, Saksassa vain viidesosa.  

Luvut selviävät eurooppalaisen palautusratkaisuihin erikoistuneen ReBoundin tekemästä selvityksestä, jossa ovat mukana 200 Euroopan johtavaa verkkokauppaa.  

Selvityksen mukaan valtaosa yrityksistä ei kerro avoimesti palautekäytännöistään. Vain kuusi prosenttia verkkokaupoista kertoo palautusehdoista siinä vaiheessa, kun asiakas on tilaamassa tuotetta. Myös eri yritysten palautusajat vaihtelevat entistä enemmän.  
 
Vain 60 prosenttia verkkokaupassa asioivista ihmisistä tarkistaa tuotteen palautusehdot ennen tilausta, ja ne vaikuttavat heidän ostopäätökseensä. ReBoundin selvityksen mukaan ilmainen palautusoikeus voi kasvattaa myyntiä jopa 357 prosenttia.

Valtaosa eli 83 prosenttia selvityksessä mukana olleista yrityksistä tarjoaamahdollisuutta palauttaa tuotteet paikallisesti. Yleisimmät vaihtoehdot olivat tuotteen palautus postipaketteja välittävään liikkeeseen tai yrityksen paikalliseen myymälään.

JAA