Päämainos
Joka viides kuormaaja pian täysin sähköinen
Sisälogistiikka 26.09. 11:03

Joka viides kuormaaja pian täysin sähköinen

Avant Tecnon Jani Käkelä uskoo, että täyssähköiset kuormaajat ottavat parinkymmen prosentta markkinoista viidessä vuodessa.

26.09.2017
Teksti Esko Lukkari kuvat Avant Tecno

Ylöjärvellä toimiva Avant Tecno on tehnyt Valmet Automotiven kanssa sopimuksen litiumakkujen sarjavalmistuksesta Avant e6-kuormaajiin. Kyseessä on ensimmäinen täyssähköinen litiumakkutekniikkaa käyttävä kuormaaja.

Avant Tecnon varatoimitusjohtaja Jani Käkelä sanoo, että yhtiö tarkasteli eri vaihtoehtoja akkutoimittajasta, mutta Valmetin tarjoama kokonaispaketti oli paras. Valmet aloittaa akkutuotannon vielä tämän syksyn aikana.

”Täyssähköisten laitteiden kysyntä on kasvussa, mutta on vaikea arvioida, millä vauhdilla ne yleistyvät. Viiden vuoden päästä niiden osuus voi olla 1020 prosenttia. Asiakaskysyntähän sen ratkaisee ”, hän sanoo. 

Litiumakku nostaa kuormaajan hintaa selvästi polttomoottorilla toimivaan laitteeseen verrattuna. Avant e6 pystyy kuljettamaan tonnin painoista kuormaa. 

Avant Tecno vie tuotannostaan 80 prosenttia ulkomaille. Myös täyssähköisten kuormaajien markkinat ovat Käkelän mukaan pääosin ulkomailla. Yhtiön Ylöjärven tehtaalla on 200 työntekijää ja yhtiön liikevaihto nousee tänä vuonna 96–97 miljoonaan euroon. 

”Liikevaihtomme kasvaa tänä vuonna 10 prosenttia. Meillä on tehtaalla käynnissä kaksivuotinen useiden miljoonien eurojen investointiohjelma. Uusimme maalaamon, levynkäsittelylinjan ja kokoonpanolinjoja”, varatoimitusjohtaja Käkelä sanoo. 

JAA

LUETUIMMAT
Artikkelin nostokuva
Artikkelin nostokuva