Päämainos
Rauanheimolle Mussaloon iso varastoinvestointi
Toimitusketjut 27.10. 12:00

Rauanheimolle Mussaloon iso varastoinvestointi

Yhtiö aikoo nostaa Mussalon vuosikapasiteettinsa miljoonasta tonnista kolmeen miljoonaan tonniin.

27.10.2020
Teksti Esko Lukkari

Nopeasti kasvanut satamaoperaattori ja logistiikkayhtiö Rauanheimo jatkaa investointejaan Suomen suurimmassa yleissatamassa HaminaKotkassa. Nyt se investoi 26 000 neliömetrin varastokiinteistöön Mussalossa.

Yhtiön aiempi investointi junavaunujen purkuterminaali sitä palvelevine raiteineen ja bulkkivarastoineen valmistui Mussalon satamaan loppukesästä. Uuden junavaunujen purkuterminaalin testiajot syksyllä olivat onnistuneita. 

Yhtiö tiedotti uudesta hankkeestaan 22.10. Rauanheimo on osa KWH Logistics-yhtiötä.

Nyt Rauanheimo on hankkinut Mussalosta vuonna 2008 rakennetun kiinteistön, joka on yhtiön mukaan korkealaatuinen. Se on aikaisemmin toiminut Nordstream-projektin kaasuputkien pinnoitustehtaana, mutta sen toiminta on lakannut ja kiinteistöä modifioidaan tämän vuoden aikana ja muutetaan teollisuuden tarpeita vastaavaksi varastohalliksi. Kiinteistön kattokorkeus on 12,5 metriä ja se on varustettu kuudella kattonosturilla.

Laajentaa liiketoimintaa

Investoinneilla Rauanheimo laajentaa Mussalon terminaalin kuivabulk-tuotteiden lisäksi palveluvalikoimaansa kattamaan myös muiden tavaralajien tarvitsemia logistisia kokonaisratkaisuja. Kiinteistö on Rauanheimon operoinnissa vuodesta 2021 alkaen.

”Investointi luo edellytykset palveluvalikoimamme kehittämiselle asiakkaillemme Etelä-Suomessa. Kiinteistö ja siihen liittyvät laajat maa-alueet ja rautatiet sijaitsevat strategisesti Suomen johtavassa satamassa”, sanoo tiedotteessa Rauanheimon toimitusjohtaja Joakim Laxåback.

Rauanheimon Etelä-Suomen aluejohtajan Niko Orpanan mukaan kiinteistökauppa on herättänyt positiivista kiinnostusta asiakkaiden keskuudessa.

 ”Olemme saaneet jo useita yhteydenottoja potentiaalisten uusien lastivirtojen käsittelemiseksi”, Orpana toteaa.

Rauanheimo on investoinut Mussalossa kuljetin-, nosturi-, pyöräkuormaaja- ja nosturikaluston lisäksi 30 000 neliömetrin bulkvarastoon sekä lisäksi 26 000 neliömetrin sisävarastointitilaan muille kuin bulk tuotteille.

Etusivulle >

Lisää toimitusketju-uutisia >

JAA