Päämainos
Assemblykin menee verkkoon
Teknologia 08.09. 10:04

Assemblykin menee verkkoon

Telian omistama tietokonefestivaali kehuu olevansa laajempi kuin koskaan aikaisemmin.

08.09.2020
Teksti Esko Lukkari kuvat Aleksi Kinnunen / ASSEMBLY Organizing

Maailmanluokan tietokonefestivaaliksi kasvanut Assembly järjestetään syksyllä 14-18.10. ensimmäistä kertaa virtuaalisesti. Assembly online 2020 korvaa kesän livetapahtuman. Telia hankki Assemblyn enemmistöosuuden kesällä 2018.

Telia tiedotti tapahtumasta 4.9.

”Emme halunneet katkaista pitkää tapahtumaperinnettä, vaikka korona fyysisen tapahtuman nyt kaatoikin. Virtuaalisena tapahtuman sisältö laajenee entisestään. Assembly-kävijöille tutut demoscene ja pelaaminen pysyvät yhä ohjelmiston kulmakivinä, mutta ne saavat nyt rinnalleen runsaasti uusia aktiviteetteja. Tarjolla on aiempaa enemmän ohjelmaa”, sanoo tiedotteessa Assemblyn toimitusjohtaja Lassi Nummi.

Osallistujille ilmainen

Assembly online 2020 järjestetään osoitteessa assembly.org. Kaikki voivat osallistua festivaaleille verkkosivujen kautta. Ohjelmassa on avoimia livelähetyksiä, esports-turnauksia, pelaamista, luentoja ja kilpailuja digitaalisen kulttuurin alueelta. Lähetyksiin pääsevät kotilanit ja pelitilat. Online-tapahtuma on osallistujille maksuton, ja sitä voi seurata myös mtv-palvelussa.

”Digitaalinen elämä ei koronan takia katoa mihinkään, päinvastoin. Se kasvaa. Ihmiset viettävät vapaa-aikaa eri tavoin kuin ennen, ja esimerkiksi pelaamisen suosio on kasvussa”, sanoo Niklas Segercrantz Telian Esports-tiimistä.

Telia hankki Assemblyn enemmistöosuuden kesällä 2018. Yhdessä yritykset pyörittävät muun muassa Telia Esports Series -e-urheilusarjaa, joka laajeni tänä kesänä Pohjoismaihin. Assembly starttasi Suomessa vuonna 1992.

Etusivulle >

Lisää teknologiauutisia >

JAA

LUETUIMMAT


Artikkelin nostokuva
Artikkelin nostokuva