Päämainos

Maanrakennuspäivissä esillä infra-alan kuumat aiheet

26.09.2017
Teksti Esko Lukkari

Finlandia-talolla torstaina 28.9. järjestettävästä Maarakennuspäivästä on tulossa yksi syksyn tärkeimmistä infrarakentamiseen ja liikenteen liittyvistä tapahtumista. 

Maarakennusalan neuvottelukunnan MANK ry:n vuosittain järjestämässä tapahtumassa paneudutaan tällä kertaa myös alan tuleviin painopisteisiin sekä toimintaympäristön ja hallintorakenteiden uudistumiseen. MANK on maarakennusalan yhteisöjen ja yritysten valtakunnallinen yhteistyöelin. 

Inspira Oy:n projektijohtaja Kari Ruohonen kertoo päivän aikana infra-alan tämän hetken kuumimman hankkeen eli Helsinki-Tallinna-tunnelin suunnittelun etenemisestä. Julkiseen rahoitukseen nojaava tunnelihankehan on saanut rinnallaan myös toisen täysin yksityisen pääoman turvin toteuttavaksi kaavaillun kilpailevan hankkeen. 

Toinenkin Suomen ja Viron yhteinen suurhanke eli Balticconnector – maakaasuputki Suomen ja Viron välille – on päivän työlistalla. Sen mittavien infratöiden käynnistymisestä kertoo Baltic Connectorin toimitusjohtaja Herkko Plit.

Kotimainen suurhanke eli nopean junayhteyden saaminen Helsingin ja Turun välille on myös esille. Sen päivittää Liikenneviraston projektipäällikkö Heidi Mäenpää.  

Helsingin uusimman ison liikennehankkeen eli Kruunuvuoren sillan suunnittelun etenemisestä kertoo Helsingin projektijohtaja Ville Alajoki

Toimitusjohtaja Timo Heinonen valottaa puolestaan Tampereen Seudun Sulkavuoren Keskuspuhdistamoinvestoinnin käynnistymistä. Tampere on panemassa keskuspuhdistamolla vesiensä puhdistamisen uuteen malliin. 

JAA

LUETUIMMAT


Artikkelin nostokuva
Artikkelin nostokuva