Päämainos
Suomeen avattiin ratatekninen oppimiskeskus
Kuljetukset 27.10. 07:39

Suomeen avattiin ratatekninen oppimiskeskus

Kouvolan oppimiskeskusta kehutaan maailman uudenaikaisimmaksi.

27.10.2017
Teksti Esko Lukkari kuvat Liikennevirasto

Liikennevirasto on avannut Kouvolassa uuden ratatekniikan oppimiskeskuksen. Liikenneviraston mukaan kyse on maailman moderneimmasta rautatiealan oppimiskeskuksesta.

Oppimiskeskuksessa on ulkorata-alue sekä kaksi hallia täynnä rautatietekniikkaa ja raiteita.

Ratateknisestä oppimiskeskuksesta löytyy vaihteiden lisäksi muun muassa hitsaustilat, asetinlaitteita ja satoja metrejä raiteita. Keskuksen pihalla on myös sähköradan ja tasoristeyksen korjausalueet.

"Haluamme toimia edelläkävijänä rautatiealan osaamisen ylläpidossa ja kehittämisessä. Muun muassa tästä syystä rakensimme Kouvolaan ratateknisen oppimiskeskuksen", sanoi Liikenneviraston pääjohtaja Antti Vehviläinen keskuksen avajaisissa.

Aikaisemmin Suomessa ei ole ollut paikkaa, jossa olisi voitu harjoitella esimerkiksi rautatievaihteiden kunnossapitoa.

"Kävimme hakemassa mallia esimerkiksi Ruotsista, Englannista ja Japanista. Lopputuloksena on maailman modernein rautatiealan oppimiskeskus", sanoo keskuksen suunnitteluun vahvasti osallistunut Liikenneviraston tekniikka- ja ympäristöosaston johtajaMarkku Nummelin.

Ratatekninen oppimiskeskus tulee olemaan koko rautatiealan käytettävissä. Muun muassa eri koulutuslaitokset ja yritykset voivat järjestää siellä koulutuksia.

JAA